İçeriğe git

DAÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğrencilerinin Onur Günü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü’nün başarılı öğrencileri, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen tören ile onurlandırıldı. Yüksek Şeref ve Şeref Sertifika Töreni öncesinde, Kongre Sarayı’nın fuaye ve sergi salonlarında öğrencilerin yıl boyu aldıkları derslerde tasarlayıp ürettikleri çalışmalar ve mezuniyet projelerinin posterleri ve müzikli drama performansları sergilendi. Ayrıca Temel Eğitim Bölümü’nden mezun olacak öğrenciler için “Dördüncü Sınıflara Veda” etkinliği düzenlendi. 

Etkinliklere DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, Temel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün ve bölüm öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün, mezun olacak öğrencilerin başarılarının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, öğrencilere meslek hayatlarında farklılık yaratmalarını ve iz bırakmalarını tavsiye etti. Öğretmenlik mesleğinde her çocuğa dokunabilmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Üstün, öğrencilerin yalnızca üniversite hayatında değil, aynı zamanda meslek hayatları boyunca da yanlarında olacaklarını vurguladı. 

DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam da konuşmasında DAÜ’nün kaliteli eğitim vizyonunun altını çizerek, Okul Öncesi Öğretmenliği Programı’nın uluslararası akreditasyon çalışmalarını son derece büyük bir istekle sürdürdüklerini belirtti. Öğretmen adayları gençlere, meslek hayatları boyunca, ülkesini seven, Ata’sını seven, dürüst ve vicdanlı çocuklar yetiştirmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Osam, DAÜ’lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu ve tüm öğrencileriyle gurur duyduklarını belirtti. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen törende, başarılı öğrenciler Yüksek Şeref ve Şeref Sertifikaları ile onurlandırıldı.