DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü Öğrencilerine Çevre Farkındalığı Eğitimi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından düzenlenen “10. Uluslararası Kariyer Günleri” kapsamında, DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü tarafından “Erken Çocukluk Eğitiminde Çevre Eğitimi” konulu seminer düzenlendi. Seminere Biyolog ve Çevre Eğitimi Uzmanı Doç. Dr. Nazım Kaşot konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Kaşot konuşmasında erken çocukluk eğitimi sürecinde ekofobi oluşturmadan çocuklara çevre eğitimi verilmesinin önemini vurgularken, çevre eğitiminde öğretmen adaylarına düşen görev ve sorumlulukların altını çizdi. Öğretmen adaylarının konu ile ilgili kendilerini geliştirmelerinin önemini anlatan Doç. Dr. Kaşot; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sulak alanlar, flora ve fauna ile ilgili bilgileri öğrenciler ile paylaşarak, öğretmen adaylarının içinde yaşadıkları doğal çevreyi tanımalarına da katkı sağladı. Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği Programı öğrencileri tarafından yoğun ilgi gören etkinlik sonunda, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek tarafından Doç. Dr. Kaşot’a teşekkür plaketi takdiminde bulunuldu.