İçeriğe git

DAÜ Eğitim Fakültesi, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Programı’na YÖK’ten Onay

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü’nün tezli “Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı” Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı. 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi’nden itibaren öğrenci kabul edilecek olan progam DAÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde çalışan uzman öğretim elemanları ile yürütülecektir.

Etkili eğitim yöneticisi ve lideri olmak isteyen kişiler için hazırlanmış olan Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı, farklı eğitim kurumlarını etkili bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan yöneticilik ve liderlik becerileri ve nitelikleri ile donatılmış yöneticiler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu misyon çerçevesinde eğitim alacak olan kişiler etkili yöneticilik uygulamaları hakkındaki bilgilerini artıracak, kuram ve uygulamları birleştirerek değişimi ve örgütsel gelişimi yönetebilme yetisini kazanmış olacaklar, devlet okulları, özel okullar, yüksek öğrenim kurumları gibi farklı eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yapabilecek vasıfları kazanacaklardır.

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olan öğrenciler eğitim lideri olarak görev yapabilmekte, doktora programına devam edebilmekte ve yönetim kadrolarına geçişte avantaj elde etmektedirler.

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin en az döt yıllık lisans eğitimi veren bir yökseköğrenim kurumundan en az 2.50 Genel Akademik Ortalama ile mezun olması, ALES sınavından en az 55 puan almış olması (T.C. uyruklu adaylar için) ve eğitim-öğretim konusunda belirli bir bilgi ve deneyim sahibi olması gerekmektedir. Programa ilgi duyan adaylar, 30 Eylül 2014 tarihine kadar http://www.emu.edu.tr/applyonline adresinden başvuruda bulunabilecekler.