DAÜ Eğitim Fakültesi 5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi’nde Temsil Edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen 5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi’nde 3 sözlü bildiri ile temsil edildi.

Türkiye’de okul öncesi eğitim alanının tek uluslararası kongresi olma niteliğini taşıyan ve bu yıl beşinci kez düzenlenen kongrede, DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü’nden 3 öğretim üyesi, Okul Öncesi Öğretmenliği yüksek lisans programı mezun ve öğrencileri ile birlikte 3 sözlü bildiri sunumu ve bir oturum başkanlığı gerçekleştirdiler. 400’ü aşkın sözlü bildirinin sunulduğu kongrede, Uzm. Mesut Koçano Aydener ve Yrd. Doç. Dr. Eda Kargı, “Okul Öncesi Dönem Çocuklarında Sorun Davranışların Anne Baba ve Öğretmen Görüşleri Açısından İncelenmesi”, Uzm. Seher İşler ve Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek, “Anne Babaların Görüşlerine Göre 3-6 Yaş Dönemi Çocuklar İçin Cinsel Eğitimin Gerekliliği”, Çağrı Peköz, Burhan Külcü ve Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek, “Okul Öncesi Öğretmen Adaylarının Çok Kültürlülük Algılarının İncelenmesi” konulu bildirileri sundular. “Her Çocuk İçin Güçlü Başlangıç: Erken Çocuklukta Kültürel Çeşitlilik ve Kapsayıcı Eğitim” temasının uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalarla irdelendiği kongrenin son gününde, DAÜ Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün oturum başkanlığı yürüttü. 6. Uluslararası Okul öncesi Eğitim Kongresi, 2019 yılında Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.