İçeriğe git

DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin’e Önemli Unvan

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Şahin, Türk Toksikoloji Derneği ve Avrupa Ulusal Toksikoloji Dernekleri Federasyonu (EUROTOX) üyeliklerine ek olarak, uluslararası bir unvan olan European Registered Toxicologist (ERT) unvanı aldı. DAÜ Eczacılık Fakültesi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu unvanı almaya hak kazanan Prof. Dr. Şahin’in dünya çapında bir akademisyen olduğu bildirilirken, “Hocamızı bu başarısından dolayı kutluyoruz” denildi. ERT unvanını alan bilim insanları Avrupa Toksikoloğu olarak tanınıyor ve Avrupa ülkelerinde Toksikoloji Uzmanı olarak kabul görüyor.

Prof. Dr. Gönül Şahin Kimdir?

Prof. Dr. Gönül Şahin, 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1975 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Analitik Toksikoloji ve Bromatoloji Anabilim Dalı’nda çalışmaya başlamış ve yine aynı ana bilim dalında 1979 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1986 yılında Farmasötik Toksikoloji alanında Doçent unvanını kazanmıştır. 1995 yılında Profesör unvanını almış ve 1997-2011 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır. 2011 yılından itibaren DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde Kurucu Öğretim Üyesi olarak akademik çalışmalarını yürütmektedir.

Prof. Dr. Şahin’in birçok ulusal ve uluslararası indekslere giren dergilerde 100’ü aşkın orijinal yayını, 30’u aşkın tercüme ve derleme kitap bölümü ve yayınları vardır. Akademik yaşantısı boyunca birçok eğitim programlarına katılmış olup, birçok bilimsel toplantı düzenleme görevlerini yürütmüştür.