İçeriğe git

DAÜ Eczacılık Fakültesi, Nijerya Eczacılar Konseyi (The Pharmacists Council of Nigeria-PCN) tarafından akredite edildi.

Nijerya Eczacılar Konseyi (The Pharmacists Council of Nigeria-PCN) Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi’ni denetlemek, akredite etmek ve Nijerya eğitim kurumları ve eczacılık endüstrisi ile işbirliğini geliştirmek amacıyla 11 Temmuz 2016 tarihinde DAÜ’ye bir ziyaret gerçekleştirmiştir. DAÜ Rektörlüğü’nün daveti üzerine ziyarete Nijerya Eczacılar Konseyi Başkanı Mohammed N. A. Elijah, Konsey Eğitim ve Staj Bölüm Başkanı Dr. Idoko Anthony Sule, Nijerya Maiduguri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Isa Hussaini ve Nijerya Abuja Federal Sağlık Bakanlığı temsilcisi Zainab Ujuud Shariff katıldı.

Ziyaret programı kapsamında öncelikle DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Rektör Yardımcıları ile temaslarda bulunan heyet, sonrasında kampüs ve Eczacılık Fakültesi’nde incelemeler gerçekleştirdi. Fakülte dekanlığı ve öğretim elemanları, iki gün süren denetleme ve değerlendirme kapsamında heyete fakültenin faaliyetleri, altyapısı, eğitim kalitesi, laboratuvarlar, öğrencilere verilen barınma ve beslenme hizmetleri, kurumsal yapı, üniversite ve devlet desteği, sürdürülebilir kalite ve mali yapı ve uluslararası statüsü hakkında bilgiler verdi. Nijeryalı öğrencilerle de biraraya gelen heyet, öğrencilerin görüşlerini alarak sorunlarını dinledi.

Temaslar sonrasında, DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde 13 Temmuz 2016 tarihinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya söz konusu Nijerya heyetinin yanı sıra DAÜ Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Şahin ve fakülte öğretim elemanları katıldı. 

Toplantıda Nijerya Eczacılar Konseyi Başkanı Mohammed N. A. Elijah gözlemleri sonucunda oluşturdukları raporu açıkladı. DAÜ Eczacılık Fakültesi’ni konsey olarak akredite ettiklerini bildiren Elijah, ayrıca konsey hakkında da bilgiler verdi. Elijah ayrıca, DAÜ Rektörlüğü ve fakülteye de hassasiyetleri ve kendilerini davet ettikleri için teşekkürlerini ileterek, işbirliğinin devamının Nijerya’daki eczacılık sektörü adına kendilerini memnun edeceğini bildirdi.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ise toplantıda söz alarak süreç hakkında bilgiler verdi. DAÜ’nün 106 faklı ülkeden 20.000 civarinda öğrenciye ev sahipliği yaptığını bildiren Prof. Dr. Amca, DAÜ Kalite Güvence Sisteminin bir parçası olarak üniversitenin tüm programlarının ilgili uluslararası kurumlar tarafından akredite edilmesinin kendileri için en önemli misyonlardan birisi olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Amca, Nijerya heyetinin bu hususta iki gün boyunca altyapı, kurumsal destek, müfredat, öğrenci yaşam kalitesi, güvenlik, barınma gibi konuları incelediğini belirtti. İncelemeler sonucunda Nijerya Eczacılar Konseyi Başkanı’nın DAÜ Eczacılık Fakültesi’nin tüm kategorilerde yeterli bulunduğunu ve akredite edildiğini açıklamasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Amca, heyetin bazı dikkat edilmesi gereken hususları da bilgilerine sunduğunu ve söz konusu tavsiyeleri de sürekli gelişim felsefesi kapsamında dikkate alacaklarını, gerekli görülen konuların zaman içerisinde daha da geliştireceklerini açıkladı. Prof. Dr. Hasan Amca, Nijerya Eczacılar Konseyi’nin akreditasyonu sürecinde çalışmalar yürüten başta Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Şahin olmak üzere tüm fakülte elemanlarına teşekkürlerini iletti.

Toplantıda DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Şahin de söz alarak, heyete davetlerini kabul ettikleri için memnun olduklarını ifade etti. 5 yıl önce kurulan ve DAÜ Eczacılık Fakültesi’nin adanın ilk ve en iyi eczacılık fakültesi olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Şahin, yakın vadedeki hedeflerinin Orta Doğu’nun en iyi eczacılık fakültesi haline gelmek olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Şahin ayrıca eczacılık doktora programı için başvuruların tamamlandığını, YÖK’ten onay beklediklerini, fakülteye yeni öğretim elemanlarını da katarak hedefe doğru çalışacaklarını ifade etti.

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1179598502060842/