─░├žeri─če git

DA├ť D├╝nyan─▒n En ─░yi ├ťniversiteleri Aras─▒nda

D├╝nyaÔÇÖn─▒n en yayg─▒n referans g├Âsterilen ├╝niversite s─▒ralamalar─▒n─▒n yay─▒nc─▒s─▒ olan ve ─░ngiltereÔÇÖde yay─▒nlanan Times Higher Education (THE), 2020 y─▒l─▒ i├žin D├╝nyaÔÇÖn─▒n en iyi ├╝niversiteleri s─▒ralamas─▒n─▒ a├ž─▒klad─▒. S├Âz konusu s─▒ralamaya Kuzey K─▒br─▒s T├╝rk CumhuriyetiÔÇÖnden (KKTC) sadece Do─ču Akdeniz ├ťniversitesi (DA├ť) girmeyi ba┼čararak, 801-1000 band─▒nda yer ald─▒. Toplamda 1,376 ├╝niversitenin girdi─či listede DA├ť, T├╝rkiye ├╝niversiteleri aras─▒nda Bo─čazi├ži ├ťniversitesi, ─░stanbul Teknik ├ťniversitesi, Ortado─ču Teknik ├ťniversitesi ve At─▒l─▒m ├ťniversitesiÔÇÖnin ard─▒ndan 10. s─▒ray─▒ ald─▒. THE listesine T├╝rkiyeÔÇÖden toplamda 34 ├╝niversite girdi. K─▒br─▒s adas─▒ genelinde ise listede G├╝ney K─▒br─▒sÔÇÖtan iki, KKTCÔÇÖden ise yaln─▒zca DA├ť yer ald─▒.

Uluslararas─▒ G├Âr├╝n├╝mde B├╝y├╝k Ba┼čar─▒

THEÔÇÖnin Uluslararas─▒ G├Âr├╝n├╝m de─čerlendirmesinde, 2017 y─▒l─▒ndan bug├╝ne puan─▒n─▒ 15 d├╝zeyinde artt─▒rmay─▒ ba┼čaran DA├ť, toplamda 86.6 puana eri┼čerek D├╝nya s─▒ralamas─▒nda en iyi 121 ├╝niversite aras─▒nda yer ald─▒. DA├ť, THEÔÇÖnin 50 y─▒l─▒ a┼čmam─▒┼č en iyi gen├ž ├╝niversiteleri s─▒ralamas─▒nda 151-200, ├ťniversite Etki S─▒ralamas─▒ÔÇÖnda 301, D├╝nyaÔÇÖn─▒n en iyi ├╝niversiteleri s─▒ralamas─▒nda ise 801-1000 band─▒nda yer al─▒yor.

DA├ť D├╝nyan─▒n En ─░yi ├ťniversiteleri Aras─▒nda

ÔÇťB├╝y├╝k Bir Onur ve Gurur DuyuyorumÔÇŁ

Konuyla ilgili bir a├ž─▒klama yapan DA├ť Rekt├Âr├╝ Prof. Dr. Necdet Osam, THE Edit├Âr├╝ arac─▒l─▒─č─▒yla kendilerine g├Ânderilen mektupta s├Âz konusu s─▒ralamada DA├ťÔÇÖn├╝n bir kez daha yer ald─▒─č─▒ bilgisini almaktan dolay─▒ b├╝y├╝k bir onur ve gurur duydu─čunu ifade etti. DA├ťÔÇÖn├╝n d├╝nya standartlar─▒nda e─čitim veren bir kurum oldu─čunun alt─▒n─▒ ├žizen Prof. Dr. Osam, bunun da elde edilen akreditasyonlar ile kan─▒tland─▒─č─▒n─▒ ve bu ba┼čar─▒n─▒n kurum olarak niceli─če verilen ├Ânemin g├Âstergesi oldu─čunu vurgulad─▒. Ba┼čar─▒n─▒n asla tesad├╝f olmad─▒─č─▒n─▒ ve her ge├žen g├╝n DA├ťÔÇÖn├╝n b├╝y├╝meye ve geli┼čmeye devam etti─čini ifade eden Prof. Dr. Osam, DA├ťÔÇÖn├╝n e─čitimde adan─▒n en iyisi, d├╝nyada ise en iyilerinden biri oldu─čunu belirtti. ÔÇťBu y─▒l e─čitimde 40. y─▒l─▒n─▒ kutlayan DA├ť, KKTC ve b├Âlge i├žin bir gurur kayna─č─▒d─▒r. Daha da b├╝y├╝k ba┼čar─▒lara imza atmak i├žin var g├╝c├╝m├╝zle ├žal─▒┼čmaya devam edece─čiz.ÔÇŁ ┼čeklinde konu┼čan Prof. Dr. Osam, DA├ťÔÇÖn├╝n ba┼čar─▒s─▒nda katk─▒s─▒ olan t├╝m personele de te┼čekk├╝rlerini iletti.

Bize Sorun