DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nden Miniklere Koruyucu Hekimlik Eğitimleri

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kulak, Burun, Boğaz, Baş, Boyun Cerrahı Op. Dr. Didem Rıfkı, 15 Ekim 2018 Pazartesi günü, saat 08:30’da, Gazimağusa’da bulunan Polatpaşa İlkokulu’nu ziyaret etti. Her alanda olduğu gibi sağlıkta da toplumu bilinçlendirmenin küçük yaştan başlaması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Rıfkı, bu kapsamda ilkokuldan üniversiteye çeşitli okulları ziyaret ederek koruyucu hekimlik konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Op. Dr. Rıfkı, bireylerin herhangi bir hastalığa yakalanmadan önce risk faktörlerinin azaltılmasının öneminden bahsederek, hastalıklara karşı önlem alınmasının toplum sağlığını koruma açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.

“Farkındalığı Arttırmaya Devam Edeceğiz”

Bu kapsamda Polatpaşa İlkokulu’na olan ziyaretinde, öğrencilere üst solunum yolları enfeksiyonlarını ve bu hastalıklara yakalanmamak için neler yapılabileceğini anlatan Op. Dr. Rıfkı, koruyucu hekimliğin görevi olarak el yıkama üzerinde durdu. El yıkamanın, enfeksiyonları önlemede en kolay ve en ucuz yöntem olduğunu ifade eden Op. Dr. Rıfkı, bu konuya yeterince dikkat edildiği takdirde toplumsal yükün büyük miktarda azalacağını anlattı. Op. Dr. Didem Rıfkı, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi olarak sağlık konularındaki farkındalığı arttırmak için eksik olan konularda çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.