İçeriğe git

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi GMTMK’da Seminer Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Op. Dr. Didem Rıfkı, sağlık alanında toplumu bilinçlendirme günleri kapsamında bu kez Gazimağusa Türk Maarif Koleji (GMTMK) öğrencilerine “Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları ve El Hijyeninin Önemi” konulu bir seminer verdi. Özellikle kış aylarında sıklaşan nezle, grip gibi enfeksiyonların bulaşımını önlemede en etkili ve ucuz yöntemin el hijyenini korumak olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Rıfkı, bir Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Baş Boyun cerrahı olarak toplumu sık görülen KBB hastalıkları yönünden bilgilendirmenin; onlarca ameliyat yapmak ya da yüzlerce poliklinik hastasına bakmaktan çok daha önde geldiğini belirtti.

“Hasta Öğrenci Evde İstirahat Etmeli”

Toplum sağlığı hakkında seminer vermeye okullardan başlamanın tesadüf olmadığını belirten Op. Dr. Rıfkı, “Herkesin bildiği üzere aslında birçok üst solunum yolu enfeksiyonu halk arasında çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Bunun sebeplerinden biri ise kalabalık ve kapalı ortamları paylaşmak zorunda olmamız. Günümüz şartlarında hasta olan öğrencinin evde istirahat etmesi, hastalığın başkalarına bulaşmaması için elini yıkaması ve eşyalarını paylaşmaması gerekir” dedi. Op. Dr. Rıfkı, ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonunun doğru takip ve tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bunun gelişebilecek antibiyotik direncini önlemekte son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Op. Dr. Rıfkı, seminerde boğaz kültürü, kalp romatizması, grip aşısı gibi çok merak edilen soruları cevapladı. Op. Dr. Rıfkı, bu seminerlerin ve benzeri okul ziyaretlerinin devam edeceğini bildirdi.