İçeriğe git

DAÜ BTYO'dan Muhtarlara Bilgisayar Kursu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO), KKTC muhtarlarına bilgisayar kursu vermeye başladı. Kurslar İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile DAÜ arasında imzalanan protokol kapsamında KKTC’nin tüm muhtarlarına verilecektir. 

DAÜ BTYO’nun bilgisayar laboratuvarlarında Lefkoşa, Gazimağusa ve İskele bölgesinin muhtarlarına verilen eğitim ile başlayan kurslar, işlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde sürdürülebilmesi için e-devlet uygulaması kapsamında veriliyor. Bölge bölge tüm muhtarlara verilecek olan kurslar, DAÜ BTYO öğretim görevlisi Yeşim Kapsıl Çırak koordinatörlüğünde, öğretim görevlisi Cihan Ünal ve DAÜ Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli Özlem Görkan Evre’den oluşan ekip tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında gönüllü olarak verilecektir. DAÜ ve KKTC Merkez Kaymakamlığı işbirliği çerçevesinde tüm bölge muhtarlarına yönelik olan Bilgisayar Kursları, yönetimlerin ilk kademesi olan muhtarlıklara elektronik ortamda işlem yapabilme şansı verecektir. Üç etapta tüm bölge muhtarlarının katılımı ile tamamlanacak olan kursların devamlılığı da sağlanacaktır.  

DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, üniversitelerin üç temel fonksiyonundan biri olan topluma hizmet ayağını oluşturan bu gibi hizmetlerin, üniversitelerin en önemli görevlerinden birisi olduğunu belirterek, muhtarların ilk kademe yöneticileri olarak, sorunları daha kolay çözüme ulaştırmak, daha kaliteli, hızlı ve sağlıklı hizmet sunmak bağlamında daha etkili yönetim gösterebileceklerini belirtti. Doç. Dr. İlkan konuşmasında, DAÜ’nün tarihi ve şimdiki eğitim kalitesi hakkında bilgiler de vererek, üniversitelerin topluma hizmet vermesi gerektiğini ve toplumdan kopuk bir yükseköğrenimin anlamının çok azalacağını vurguladı. Topluma hizmetin gönüllülüğe dayalı olması gerektiğini kaydeden Doç. Dr. İlkan, bu kursları sürekli yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Merkez Kaymakam Dudu Barkınay da bu imkanı sağlayan DAÜ Rektörlüğü’ne ve DAÜ BTYO ekibine teşekkür ederek, kursa katılan muhtarlara başarılar diledi.