İçeriğe git

DAÜ BTYO FIBAA Akreditasyon Sürecinden Başarı İle Geçti

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI İLE TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMLARI AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN AKREDİTE EDİLDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik programları Alman kökenli FIBAA (The Foundation for International Business Administration Accreditation) tarafından akreditasyon sürecinden başarı ile geçerek 5 yıl süre ile akreditasyonunu aldı.

DAÜ – BTYO’nun Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemi (BTBS) programının Alman kökenli ASIIN akreditasyon kuruluşu tarafından akredite edilmesi ve ayrıca Avrupa Birliği’nde Bilgisayar Yazılım eğitiminde kalite belgesi olan EuroİNF kalite belgesini almasının ardından, FIBAA akreditasyonu için başvurusunu geçtiğimiz yıl yapan DAÜ – BTYO, FIBAA akreditasyonunu da alarak KKTC ve bölge coğrafyasında yine bir ilki başardı.

FİBAA, 28 Avrupa Birliği üniversitelerinde İşletme alanındaki bölümleri akredite eden bir akreditasyon kuruluşu olup, DAÜ – BTYO’nun ilgili 2 yıllık programları Türk Dilinde eğitim vermesine rağmen AB kalite süzgecinden geçip eğitimde AB’ye akreditasyon sağladı. Mesleki eğitim veren bölümlerin mezunları da AB ülkelerinde çalışma veya eğitimlerine devam etme olanaklarına sahip olabileceklerdir.

DAÜ – BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan yaptığı akreditasyon tanımında, akreditasyonun topluma sunulan program ve hizmetlerin niteliğinin sistematik bir yaklaşımla güvence altına alınması için geliştirilen bir yöntem olduğunu ve yapılan işin üçüncü bir tarafça belirlenen teknik kriterlere göre çalıştığının, bağımsız ve tarafsız kuruluşlar tarafından değerlendirilip onaylanması olduğunu belirtti.

Doç. Dr. İlkan, FIBAA denetleme kurulunun 28 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirdikleri değerlendirme ziyareti sırasında okul yönetimi, Rektörlük, laboratuvar ve eğitim olanaklarını değerlendirdikten sonra kütüphane, müfredat, öğrenci eğitim çıktıları, ders işleme yöntem ve tekniklerini inceleyip değerlendirdiklerini ve yapılan değerlendirmeler sonucunda ise 14 Nisan 2014 tarihli bildirim ile DAÜ – BTYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı ile Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik programının beş yıl süre ile akredite edildiği vurguladı.