İçeriğe git

DAÜ BTYO Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’ni Ziyaret Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO) mesleki eğitimde iş birliği yollarını artırma, öğrencileri bilgilendirme ve okullar arası yakınlaşmayı sağlama amacı ile Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’ne bir ziyaret programı düzenledi.

Mustafa İlkan

DAÜ BTYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa İlkan, meslek lisesinde bulunan tüm bölümlerin öğrencilerine hitaben “Mesleki Eğitimde Olanaklar, Fırsatlar ve Yönlendirmeler” konusunda bir seminer verdi. Prof. Dr. İlkan, verdiği seminerde mesleki eğitimin önemi ve gelecek projelerine vurgu yaparak öğrencileri bu yönde bilgilendirip, meslek liselerinden DAÜ BTYO’ya geçişte var olan fırsatlar, olanaklar ve avantajları öğrenciler ile paylaştı. Prof. Dr. İlkan yaptığı konuşmada meslek liseleri mezunlarının DAÜ BTYO’ya bağlı 2 yıllık ilgili programlara sınavsız geçiş yapabilecekleri ve bu yolla geçiş yapan tüm öğrencilerin “mesleki eğitimi geliştirme” projesi kapsamında devletten burslu olarak eğitimlerine devam etme olanaklarının olduğuna vurgu yaptı. Bugünkü sıkıntılı ekonomik  şartlarda burslu okumanın önemli bir avantaj olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İlkan, verilen bursları korumanın ve mezuniyete kadar devamının sağlanmasında başarı kriterlerinin etkin olduğunu da sözlerine ekledi.

Meslek liselerinde program çeşitlemesinin önemli olduğunu ve bu çalışmalarda meslek liseleri ile iş birliği ve yardımlaşma yapabileceklerini belirten Prof. Dr. İlkan, tüm meslek, endüstri meslek ve ticaret liseleri ile DAÜ ve DAÜ BTYO’nun kardeş okullar olduğunu ve aynı amaçlar doğrultusunda çalıştıklarını belirtti.

Kamil Arifoğlu

Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Kamil Arifoğlu da yaptığı konuşmada iş birliklerinin önemli olduğunu ve ülkemizdeki mesleki eğitimin geliştirilmesi ve istenen seviyeye çıkarılması için DAÜ ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Arifoğlu, önümüzdeki süreçlerde okula yeni eğitim alanlarının kazandırılması için DAÜ BTYO ile birlikte çalışacaklarına vurgu yaptı. 

Ece Çelik

DAÜ BTYO, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi ile Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Alper Doğanalp, İnşaat Teknolojisi ile Harita ve Kadastro Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ece Çelik ve Bilgisayar Programcılığı Programı Koordinatörü Öğretim Görevlisi Akile Oday da öğrencilere programları hakkında detaylı bilgiler aktararak, alanlarla ilgili soruları cevaplandırdılar.