İçeriğe git

DAÜ BTYO Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Türkçe Lisans Programı Akredite Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (DAÜ BTYO), Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Türkçe Lisans Programı, dünyanın önde gelen uluslararası akreditasyon kuruluşlarından The Accreditation Agency for Study Programmes in Engineering, Informatics, Natural Sciences and Mathematics – Mühendislik, Bilişim, Doğa Bilimleri ve Matematik Akreditasyon Ajansı (ASIIN) tarafından akredite edildi. Böylece DAÜ BTYO’da akreditasyon alan program sayısı 14’e yükselmiş oldu. 

“Lider Bir Eğitim Programı Olmaya Devam Ediyor”

Konuya ilişkin DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Nazife Dimililer tarafından yapılan açıklamada, “Bu akreditasyonlar ile Avrupa Birliği’ne bağlı tüm ülkelerde uygulanan benzer eğitim programlarıyla aynı kalite ve standartta eğitim verdiğimiz kanıtlanmıştır. Bunlara ek olarak DAÜ BTYO bünyesindeki tüm lisans ve yüksek lisans programlarının, Avrupa Birliği’nin öngördüğü Enformatik alanı standartlarında olduğunu gösteren Euro-INF Kalite Mühürü bulunmaktadır. DAÜ BTYO, eğitim kalitesi ile sürecini iyileştirme ve tüm dünyada geçerli standartlara taşıma hedefi kapsamında düzenli olarak akademik ve idari kadrosu, öğrencileri, mezunları, sektör temsilcileri, öğrencilerin staj yaptığı kurumlar ve diğer tüm paydaşları ile değerlendirme toplantıları yapmaktadır. Bu toplantılarla hem eğitim kalitesini arttırmak, hem de mezunlarımızın iş bulabilirliğini en üste çekmeyi amaçlamaktayız. DAÜ BTYO devamlı değişen teknoloji dünyasında lider bir eğitim programı olmaya devam etmektedir” denildi.

Doç. Dr. Dimililer, “1994 yılında İngilizce dilinde eğitim vermeye başlayan DAÜ BTYO Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Lisans Programı, bugüne kadar dünyanın birçok yerinde teknoloji lideri olmuş olan 2 binin üzerinde mezun vermiştir. Lisans programımız gelen yoğun talep doğrultusunda müfredatını Türkçeleştirmiş ve 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde öğrenci kabulüne başlamıştır. 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi için yeni öğrencilerimizi dünya standartlarında kaliteli eğitim veren her iki programımıza da bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Programı

Programın içeriğine ve mezunlarına sunduğu iş olanaklarıyla ilgili DAÜ BTYO’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tüm dünyada bilişim sektöründe gittikçe artan bir iş gücü açığı bulunmakta ve Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri mezunlarının yerel ve küresel birçok kurumda kariyerlerini devam ettirme olanakları bulunmaktadır. Bu bağlamda Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri programlarında verdiğimiz eğitimin güncel ve gelecekteki ihtiyaçlara küresel açıdan da cevap vermesi elzemdir. Müfredatlarımızı güncellerken her zaman bilişim sektöründe eğitime yön veren ACM (American Computing Machinery) tarafından belirlenen bilimsel normları ve verilmesi gereken eğitimle ilgili yönergeleri uyguluyor ve hem yerel sektöre hem de uluslararası iş piyasasına uygunluğunu sağlıyoruz. 

Günümüzde yaşamın her alanına nüfus eden bilişim sistemleri ve teknolojileri alanında uzman olmak için sosyal medya, mobil uygulamalar, siber güvenlik, büyük veri uygulamaları ve yapay zeka/makine öğrenmesi konularına da hakim olmak gerekmektedir. DAÜ BTYO Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri programları tüm bu konularda öğrencilerine gerekli altyapıyı sunmakta ve ayrıca seçtikleri dalda uzmanlaşmalarını sağlamak üzere alan seçmeli derslerini de sürekli olarak yenilemektedir. Tüm kurum ve kuruluşların ve ayrıca günlük hayatımızın en vazgeçilmez unsuru olan bilişim teknolojileri konusunda uluslararası tanınırlığı olan, kalitesi akreditasyonlarla belgelenmiş olan Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri programlarımızın hayata bir adım önde başlamakta ve dünyanın birçok yerinde rahatça istihdam veya daha ileri eğitim olanakları bulmaktadırlar.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Lisans Programı mezunlarının web tabanlı veya mobil yazılım geliştirme, bilgisayar sitemleri güvenliği, yazılım mühendisliği, veri madenciliği, çok boyutlu verilerin dijital işlenmesi, bilgi sistemlerinin analizi ve sentezlenmesi, yapay zeka çalışmaları ve sosyal medya platform geliştiriciliği gibi bir çok çalışma alanları bulunmaktadır.”