─░├žeri─če git

DA├ť Bir Kez Daha Shanghai Listesinde

Uluslararas─▒ ba─č─▒ms─▒z derecelendirme kurulu┼člar─▒ taraf─▒ndan d├╝nyan─▒n en iyi ├╝niversiteleri aras─▒nda g├Âsterilen Do─ču Akdeniz ├ťniversitesi (DA├ť), bir kez daha 2009 y─▒l─▒ndan bug├╝ne d├╝nya ├╝niversiteleri s─▒ralamas─▒n─▒ yapan ├çin merkezli ShanghaiRankingÔÇÖin D├╝nya ├ťniversiteler Akademik S─▒ralamas─▒ 2020ÔÇÖde Alan S─▒ralamalar─▒ listesinde yer ald─▒.

DA├ť, s├Âz konusu s─▒ralamada Turizm ve Otelcilik Bilimleri alan─▒nda 46. s─▒rada yer alarak, K─▒br─▒s adas─▒ndan listeye giren tek ├╝niversite olma ba┼čar─▒s─▒n─▒ g├Âsterirken, T├╝rkiye ├╝niversiteleri aras─▒nda da birinci s─▒rada yer ald─▒. DA├ť bu alanda ge├žti─čimiz y─▒l a├ž─▒klanan listede 76-100 band─▒nda yer alm─▒┼čt─▒. DA├ťÔÇÖn├╝n bu y─▒l 46. s─▒raya y├╝kselmesi b├╝y├╝k bir ba┼čar─▒ olarak de─čerlendiriliyor. DA├ť haricinde T├╝rkiye ├╝niversitelerinden Turizm ve Otelcilik Bilimleri alan─▒nda listeye girmeyi ba┼čaran Akdeniz ├ťniversitesi 101-150, Anadolu ├ťniversitesi ise 201-300 band─▒nda kendilerine yer buldu.

├ľte yandan DA├ť, ShanghaiRankingÔÇÖin ─░ktisat Bilimleri alan─▒nda da Kuzey K─▒br─▒s T├╝rk CumhuriyetiÔÇÖnden (KKTC) listeye girme ba┼čar─▒s─▒n─▒ g├Âsteren tek ├╝niversite oldu. T├╝rkiye ├╝niversiteleri aras─▒nda ise ikinci s─▒rada yer alan DA├ť listede 401-500 band─▒nda yer al─▒yor. ─░ktisat Bilimleri s─▒ralamas─▒nda listede 201-300 band─▒nda yer alan Ko├ž ├ťniversitesi T├╝rkiye ├╝niversiteleri aras─▒nda birinci s─▒rada yer al─▒yor.

Shanghai Ranking S─▒ralamas─▒ Hakk─▒nda

D├╝nya ├ťniversiteleri Akademik S─▒ralamas─▒ (ARWU) ilk olarak Haziran 2003ÔÇÖte Shanghai Jiao Tong University, Graduate School of Education, Center for World-Class Universities (CWCU) taraf─▒ndan yay─▒mland─▒ ve her y─▒l g├╝ncellendi. 2009 y─▒l─▒ndan itibaren s├Âz konusu d├╝nya s─▒ralamalar─▒n─▒n telif ve yay─▒nc─▒l─▒k haklar─▒ ├çin merkezli ba─č─▒ms─▒z derecelendirme kurulu┼ču olan ShanghaiRanking Consultancy taraf─▒ndan al─▒nd─▒. Herhangi bir ├╝niversite ya da devlet kurumu ile ba─č─▒ bulunmayan ShanghaiRanking Consultancy, s├Âz konusu s─▒ralamalar─▒, alanlarda yap─▒lan yay─▒nlar ve ba┼čar─▒lar─▒n esas al─▒nd─▒─č─▒ 6 farkl─▒ endeks ├╝zerinden yap─▒yor. Ba─č─▒ms─▒z derecelendirme kurulu┼ču ShangaiRanking hakk─▒nda detayl─▒ bilgiye┬áhttp://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/hospitality-tourism-management.html adresinden ula┼č─▒labiliyor.

Bize Sorun