İçeriğe git

DAÜ Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğrencileri Topluma Hizmette Sınır Tanımıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü öğrencileri aldıkları topluma hizmet dersi kapsamında gönüllü olarak okullara yardım etmeye devam ediyor. Öğrenciler ders öğretim üyesi denetiminde okullara gerçekleştirdikleri ziyaretler sırasında okulun ihtitaçlarınına yönelik çalışmalar yapıyor.

Gazimağusa Özel Eğitim Okulu’na Otomasyon Sistemi

Okullara gerçekleştirilen ziyaretlerde Gazimağusa Özel Eğitim Okulu’na 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde bir otomasyon sistemi geliştirildi. Ders öğrencileri Adil Çelik ve Mert Melih Buğrul’un sıfırdan geliştirdikleri söz konusu otomasyon sistemi ile okulun dosya tasnifi, kategorileme, öğrenci kayıt ve öğrenciler arasında istenilen kriterlere göre detaylı olarak arama yapılabilmesi, arşivleme ve görüntüleme işlemlerinde büyük kolaylıklar sağlanıyor. Ayrıca ders öğrencisi Sercan Canalp okulun teknolojik altyapısını iyileştirilerek okul bilgisayarlarına çocukların ihtiyaçlarına yönelik yazılımları da yükledi.

Gazimağusa Özel Eğitim Okulu Müdürü Emirali Evcimen, söz konusu sistemin kendilerini dünyaya ve teknolojiye bağladığını belirterek desteğini esirgemeyen DAÜ’ye teşekkürlerini iletti. Evcimen tarafından desteklerinden dolayı ders sorumlusu İldeniz Özverir’e teşekkür belgesi de takdim edildi.

Güvercinlik Rauf Raif Denktaş İlköğretim Okulu’na Bigisayar Dersleri

Ayrıca ders öğrencileri Burak Hakkı Bakırcı, Lütfullah Uğurer, Can Caesar Delluller tarafından Rauf Raif Denktaş İlköğretim Okulu 4. ve 5. sınıflara bilgisayar dersleri verildi. Temel bilgisayar kullanımı becerilerinin aktarıldığı derslerde öğrencilere word, powerpoint ve internet kullanımı konularında bilgiler aktarıldı. Özverir, amaçlarının öğrencilere topluma hizmet alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirterek ihtiyaç duyulan her yerde topluma gönülden hizmet vermeye hazır olduklarının da altını çizdi.