DAÜ Bilgi İşlem Merkezi 11. Ulaknet Çalıştayı'nda Temsil Edildi

11. Ulaknet Çalıştayı TÜBİTAK ULAKBİM ve Akdeniz Üniversitesi’nin katkılarıyla geçtiğimiz günlerde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Çalıştay gündemi ana başlıklar halinde “ULAKNET`e Bakış”, ”Açık Kod Yazılımlarının Kullanım Uygulamaları”, “PARDUS”, “Kablosuz Ağ Teknolojileri” ve ”Kampüs Uygulamaları” olmak üzere ele alındı.

Çalıştay 82 Üniversite, TÜBİTAK BİLGEM KSM, TODAIE, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu olmak üzere 85 kurumdan 205 katılımcı ile yapıldı.

Söz konusu çalıştaya DAÜ Bilgi İşlem Merkezi Bilgisayar Ağları Şube Amiri Yusuf Küçük ve Ağ Yöneticisi Soner Aksal katıldı. Çalıştayda ayrıca Yusuf Küçük tarafından Kablosuz Ağ Teknolojileri başlığı altında “Kampüs LAN ve WLAN Genişleme Projesi” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Sunumda en son kablolu ve kablosuz teknolojilerin kampüs uygulamaları anlatılırken sunum hem teknik ve tanıtım açısından tüm katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.