DAÜ “Bauhaus 100. Yılında Tasarım Festivali”nde Temsil Edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. S. Müjdem Vural, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği “Bauhaus 100. Yılında Tasarım Festivali”ne katılarak DAÜ’yü temsil etti.

Türkiye’de yapılmış en kapsamlı Bauhaus 100. Yıl Etkinliği sergi, söyleşiler ve toplamda 750 katılımcının katıldığı 33 atölye çalışması ile gerçekleşti. Festivale Prof. Dr. S. Müjdem Vural ise “Walking-İstanbul 3: City Rally; Bauhaus Tasarım Felsefesinin İzlerini Sürmek” başlıklı atölye çalışması ile katıldı. Atölye çalışmasında katılımcı öğrencilerle birlikte Bauhaus Tasarım Felsefesi tartışıldı, alan çalışması detayları konuşuldu, bireysel algı haritalarının hazırlanması için ilk alan çalışmaları yapıldı ve bireysel algı haritaları tartışıldı. Festivalin devamında ise atölye yürütücüleri ve tüm katılımcılar alanda tüm aks üzerinde tartışarak tekrar Bauhaus tasarım felsefesi irdelendi ve grup çalışmaları yapıldı. Festivalin son gününde ise 33 atölyenin sunumları yapıldı.