DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü Seminerler Dizisinin İlki Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü 2016 – 2017 Akademik Yılı Güz Dönemi içinde düzenleyeceği finans seminerlerinin ilkini gerçekleştirdi. Akademik dönem içerisinde alanında uzman misafirleri ağırlayacak olan DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü’nün ilk konuğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İktisat Bankası Hazine Bölümü Müdürü Emre Değirmencioğlu oldu.

Gerçekleştirilen söz konusu seminerde Değirmencioğlu, öğrenciler ile bir araya gelerek sektör ve insan davranışlarının birbirleri ile olan ilişkisinden bahsetti. Değirmencioğlu tüketim alışkanlıkları ve yaratıcılığın 2008 küresel krizinden sonra nasıl değiştiği üzerinde de durdu. Değirmencioğlu, finansal marketleri değişik bölgelere bölerek, ülkelerin iş ve politik gelişimlerine nasıl tepki gösterdiği üzerine açıklamalarda bulundu. Katılımın oldukça yoğun olduğu söz konusu seminer sonunda Değirmencioğlu öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.