İçeriğe git

DAÜ Bahar Dönemi Mezunlarına Özel “Mezuniyet Resepsiyonu” Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü tarafından 2013 – 2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunlarına özel olarak düzenlenen “Mezuniyet Resepsiyonu”, 6 Temmuz Pazar akşamı, saat 20:00’de, DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Mezunlar kendileri için özel olarak hazırlanmış kırmızı halı üzerinden geçerek resepsiyonun yapılacağı mekana geldiler ve burada resepsiyon organizasyon ekibi tarafından karşılandılar. Geceye, mezunların yanı sıra DAÜ Rektörü, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Akademik ve Yönetsel Personel de katılarak mezunların mutluluğunu ve coşkusunu paylaştılar.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, konuşmasında mezunlara “meslektaşlarım” diye hitap ederken, üniversiteden mezun olmanın kişilerin hayatlarında aslında bir bitiş değil, yeni bir başlangıç olduğuna dikkat çekti ve tüm mezunlara gelecek yaşamlarında başarılar ve bol şanslar diledi.

Mezunlar Mezuniyet Yürüyüşü ile Kente Veda Ettiler

Öte yandan DAÜ’de Mezuniyet Töreni`nin bir gün öncesinde mezunlar cüppelerini giyerek ellerinde ışık saçan renkli çubuklarla Mezuniyet Yürüyüşü`ne katıldılar. Yaklaşık 1,850 mezunun katılımıyla gerçekleştirilen Mezuniyet Yürüyüşü ile mezunlar sembolik olarak Gazimağusa kentine veda ettiler.

2013 – 2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları, öğretim görevlileri ve yönetsel personel ile öğrenci aileleri, ışık saçan renkli çubuklarla ve hep bir ağızdan söyledikleri şarkılar eşliğinde, Gülseren kavşağından yola çıkarak Üniversite kampüsündeki Atatürk Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşle kampüse giren coşkulu kalabalık, burada DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve Rektör Yardımcıları tarafından karşılandılar. Prof. Öztoprak`ın mezunlara yaptığı kısa konuşmanın ardından, coşkulu kalabalık kampüs içerisine dağıldı.