İçeriğe git

DAÜ Bahar Dönemi Mezunları ve Velileri İçin “Mezuniyet Resepsiyonu” Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları ve velileri için “Mezuniyet Resepsiyonu” düzenledi. 13 Temmuz 2015 Pazartesi akşamı, saat 19:30’da, DAÜ Rektörlük Binası havuz başında gerçekleştirilen Mezuniyet Resepsiyonu’na çok sayıda mezun öğrenci ve aileleri katıldı. Geceye mezunların yanı sıra DAÜ Rektör Vekili, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Akademik ve Yönetsel Personel de katılarak mezunların mutluluğunu ve coşkusunu paylaştılar.

Mezun konumunda bulunan öğrencilerin fotoğraflarından oluşan “Bir Anı Bin Tebessüm” isimli sinevizyon gösterimi ile başlayan gecede, DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Gecede 1990 yılı Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu, Filistin Ulaştırma, Haberleşme ve Bilişim Bakanı Allam Mousa, 1989 yılı Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu, NETAŞ Uluslararası Pazarlar Genel Müdürü Ali Kuralkan ve 2005 yılı İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü mezunu, C – Section Yaratıcı Direktörü Fatih Tüylüoğlu’nun DAÜ’ye göndermiş olduğu görüntülü mesajların gösterimi de yapıldı.

Mesajların izletilmesinin ardından DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam gerçekleştirdiği konuşmasında tüm mezunlara ve ailelerine hoşgeldiniz diyerek, bugünün kendileri için onurlu ve gururlu bir gün olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osam, mezuniyet gününün emeklerin karşılığının alındığı bir gün olduğunu dile getirerek, genç mezunlara sonuna kadar güvendiğini ve inandığını aktardı. Prof. Dr. Osam, tüm mezun ve ailelerine güzel bir gece geçirmeleri temennisinde bulundu.

Gecede mezuniyetlerinin 25. yılını dolduran mezunlara Prof. Dr. Osam tarafından madalya takdimi gerçekleştirildi. Resepsiyona katılan mezun öğrenci ve velileri Betül ve Murat ikilisinin müzikleri eşliğinde eğlenirken, gecenin sonunda Prof. Dr. Osam ve Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan tarafından mezuniyet pastası kesildi ve pasta ikramı ile gece sona erdi.

25. Yıl Mezunları Senato Toplantı Odası’nda Ağırlandı

Öte yandan Mezuniyet Resepsiyonu’na katılan DAÜ’nün 25. Yıl mezunları, resepsiyon öncesi DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ile Senato Toplantı Odası’ndaki toplantıya katıldılar. Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün şu anki fakülteleri, bölümleri, akreditasyonları, öğrenci ve öğretim görevlisi profili ve alt yapı olanakları hakkında mezunları bilgilendirdi. DAÜ mezunlarının DAÜ’nün ve ülkenin birer fahri temsilcisi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, mezunlar sayaesinde DAÜ’nün her geçen gün isminin daha da fazla duyulduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osam 25. Yıl mezunlarına hediye takdiminde de bulundu.