İçeriğe git

DAÜ, Bahar Dönemi Mezunları ve Aileleri İçin "Mezuniyet Resepsiyonu" Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları ve velileri için “Mezuniyet Resepsiyonu” düzenledi. 26 Haziran 2016 Pazar akşamı, saat 19:30’da, DAÜ Rektörlük Binası havuz başında gerçekleştirilen Mezuniyet Resepsiyonu’na çok sayıda mezun öğrenci ve aileleri katıldı. Geceye mezunların yanı sıra DAÜ VYK Başkan ve üyeleri, DAÜ Rektörü, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Akademik ve Yönetsel Personel de katılarak mezunların mutluluğunu ve coşkusunu paylaştılar.

“DAÜ’de Eğitim Almak Bir Ayrıcalıktır”

“Mezuniyet Veda Filmi” sinevizyon gösterimi ile başlayan gecede, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, tüm mezunlara ve ailelerine hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmasında, DAÜ’de eğitim almanın bir ayrıcalık olduğunu vurguladı ve DAÜ’nün kalite normları üzerine kurulduğunu, tek misyonunun dünyaya kaliteli insan gücü yetiştirmek olduğunu aktardı.

Bugünün kendileri için onurlu ve gururlu bir gün olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osam, gecede mezuniyetlerinin 25. yılını dolduran mezunlara da hoşgeldiniz dedi. Mezunlara ve ailelerine seslenen Prof. Dr. Osam, mezuniyet gününün bir onur günü olduğunu aktararak, mezun olacak olan öğrencilerin geleceğe garantili bir şekilde bakmasını diledi. Konuşmasında öğrencilere “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) olan sevgi ve bağlılığınızı eksik etmeyin.” diyen Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kapılarının her zaman gençlere açık olacağını ve DAÜ’nün gençlerin ikinci vatanı olduğunu dile getirdi.

“Geleceğe Umutla Bakın”

Gece, DAÜ Halk Dansları Topluluğu’nun gerçekleştirdiği dans gösterisinin ardından yabancı öğrencilerden oluşan “Consonants” müzik grubunun gerçekleştirdiği performans ile devam etti. Gecede 25. yıl mezunları adına konuşma gerçekleştiren Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, bugün hem mezuniyetlerinin 25. yılını kutlamak, hem de yeni mezun öğrencilerin mezuniyetini kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti. 25 yılın çok çabuk geçtiğine dikkat çeken Kulak, ilk öğrencilik yıllarından bahsetti. Kulak, üniversitenin her geçen gün geliştiğini dile getirerek, yeni mezun olacak olan öğrencilere gerçekçi, toplumun ihtiyaçlarına uygun hedefler koymaları, dürüst, çalışkan, üretken insanlar olmaları ve geleceğe umutla bakmaları tavsiyesinde bulundu.   

Kulak’ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından 25. yılını dolduran mezunlara Prof. Dr. Osam tarafından madalya takdimi gerçekleştirildi. Resepsiyona katılan mezun öğrenci ve velileri Betül ve Murat ikilisinin müzikleri eşliğinde eğlenirken, gecenin sonunda Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan tarafından mezuniyet pastası kesildi ve pasta ikramı ile gece sona erdi.