İçeriğe git

DAÜ Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Çarşamba Günü Yapılıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni için hazırlıklarını tamamladı. 15 Temmuz 2015 Çarşamba günü, saat 19:00’da, DAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni ile DAÜ 2000’i aşkın mezun daha verecek.

DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, DAÜ’ye kayıt yaptıran öğrencileri karşılamak kadar hayatlarının en güzel yıllarını DAÜ’de geçiren öğrencileri uğurlamanın da bir o kadar önemli olduğunu vurguladı.

Mezun Sayısı Yükseliyor

Her geçen yıl mezun sayısını artıran DAÜ, 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde vereceği 2000’i aşkın mezun ile mezun sayısını 44 bine yükseltecek. 43 farklı uyruktan vereceği mezunlar ile dünyanın farklı bölgelerinde DAÜ’yü temsil edecek olan mezunlar, 15 Temmuz 2015 Çarşamba günü yeni hayatlarına başlayacak. Prof. Dr. Pulhan, her bir mezunun DAÜ’nün birer fahri temsilcisi olduğunu belirterek DAÜ’yü dünyaya mezunlarının tanıtmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Üst Düzey Protokol Katılımı 

DAÜ 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni’ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ve Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber’in teşriflerinin yanısıra, protokoldan birçok katılımın olması bekleniyor. Saygı duruşu ve Uluslararası Koro eşliğinde okunacak olan İstiklal Marşı’nın ardından, mezunları temsilen öğrenci konuşmaları, sembolik ağaç dikme töreni ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın açılış konuşması ile devam edecek olan törende, ardından protokol konuşmaları yer alacak. Fakülte ve bölüm birincilerine protokol tarafından ödül ve diplomalarının takdiminin ardından ise, doktora ve yüksek lisans, lisans ve önlisans mezunları diplomalarını alacak. Tören Mezuniyet Konseri, havai fişenk gösterisi ve keplerin havaya atılması ile sona erecek.

Etkinlik Sayfası