İçeriğe git

DAÜ-ATAUM Başkanı Dr. Göktürk Ulu Önder Atatürk İle İlgili Bildiri Yayınladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) Başkanı Dr. Turgay Bülent Göktürk ölümünün 79. yılında çeşitli törenlerle anılacak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir bildiri yayınladı. Dr. Turgay Bülent Göktürk bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

Dr. Turgay Bülent Göktürk

Dr. Turgay Bülent Göktürk

Tarihte öyle liderler vardır ki, onlar ölümsüzdürler; insanlığa mal olan eserleriyle her gün yeniden doğarlar; yüksek ülküleri, düşünceleri ve ilkeleriyle yol gösterici olmayı, düşüncelerde ve yüreklerde yaşamayı sürdürürler.

İşte böyle bir lider olan, ulusal bağımsızlık savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 79’uncu yıldönümünde, büyük anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün, O’na olan özlemimizi, bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla dile getiriyor, ölümsüz önderimizi özlemle anıyoruz. O’nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde, Türk Ulusu’ndan yükselen ortak ses, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarıyla korunarak geleceğe taşınacağının güvencesi ve ulusumuzun bu konudaki kararlılığının önemli göstergesidir.

Bu maksatla, Türk Ulusu’nun ışık kaynağı olan Atatürkçü Düşünce Sistemi’ni her koşulda yaşatmak ve geliştirmek ülküsünün, bugünümüze olduğu kadar geçmişimize karşı da ortak sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz.

Bu konudaki en büyük güvencemiz, çağdaşlığı bir yaşam biçimi olarak özümsemiş, aydınlık geleceğe inanan, Atatürk İlke ve Devrimleri’ni yol gösterici kabul eden ve bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayacağını her zaman gösteren yüce Türk Ulusu’dur.

Türk Ulusu’nun ayrılmaz bir parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de Atatürk İlke ve İnkılapları’na sonsuz bir inanç ve bağlılık vardır. İşte bu inanç ve bağlılık, Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözünü rehber almış olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına, 34 yıldır kendi topraklarında, özgür bir devlet halinde yaşama ortamı sağlamıştır. Bu halk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Atatürk İlke ve İnkılaplarını da sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığında olduğunu göstermiştir.

Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu yüce önder Atatürk, sonsuza kadar yolumuzu ve yüreğimizi aydınlatmayı, ilke ve devrimleri ulusumuzun geleceğine yön vermeyi sürdürecektir.

Aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında, Türk Ulusu’nun gönlünde ölümsüzleşen yüce önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.