İçeriğe git

DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü, "Atamıza Gidiyoruz" Gezisi Gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü (DAÜ ADK), 11-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara’ya “Atamıza Gidiyoruz” konulu gezi gerçekleştirdi.  DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ – ATAUM) Başkanı Doç. Dr. Hasan Cicioğlu, DAÜ- ATAUM Öğretim Üyeleri Dr. Turgay Bülent Göktürk ve Süheyla Göktürk rehberliğinde DAÜ ADK Başkanı M. Çağatay Kır’ın organize ettiği söz konusu gezi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yapılan ziyaret ile başladı.

Anıtkabir’de yapılan resmi törenle Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan heyet, Anıtkabir özel defterini de imzaladı. Deftere; “Aziz Atam, aramızdan ayrılışının 78. yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri olarak bir kez daha huzurundayız. Açtığın yolda, çağdaş uygarlık hedeflerinden asla sapmadan ilelemeye devam edeceğimize olan inancımızı yinelemeye geldik. Cumhuriyetin kazanımlarını sonsuza kadar yaşamaya ve korumaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun” ifadeleri yazılarak, Ata’ya  ilkelerine olan bağlılık bir kez daha dile getirildi. Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu Şeref Salonu'nun altındaki 3 bin metrekarelik sütunlu alanda yer alan “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi”ni gezen DAÜ ADK gurubu, ardından Anıtkabir Komutanlığı’na DAÜ adına hatıra plaketi takdim etti.

Gezi sırasında Türk Kurtuluş Savaşı’nı yöneten ve Gazi Meclis olarak anılan birinci meclis ve ardından ikinci meclis ziyaretleri gerçekleştirildi. Akabinde Ankara Kalesi’ni gezen heyet, Atatürk’ün 1921-1932 yılları arasında kaldığı Çankaya Köşkü Müzesi’ni ziyaret etti. Türk Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olarak kabul edilen Sakarya Meydan Muharebesi’nin yapıldığı Polatlı’ya giden DAÜ ADK gurubu, önce Alagöz’deki Başkomutanlık Karargahı’nı, Mallıköy’deki Lojistik Üs Bölgesi’ni ve Polatlı’daki Sakarya Şehitleri Anıtı’nı ziyaret etti. Polatlı’da Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tuğgeneral Hurşit Ağırcan tarafından karşılanan heyet, Ağırcan’a da DAÜ’nün hatıra plaketini sundu. Daha sonra Yassıhöyük Köyü’ndeki Kral Midas’ın Tümülüsü’nün yer aldığı Gordion’u gezen heyet, ziyaretler sonunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) döndü.