DAÜ “Ada Işığı” Programında Mağusa Kadın Merkezi’nin Çalışmaları Ele Alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı”  programına bu hafta Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER) Başkanı Sıdıka Özdoğan, Genel Sekreter Simge Okburan ve Üye Serap Akalınlar konuk oldu. Bu haftaki programda MAKAMER’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ve amaçları ele alındı.

MAKAMER’le ilgili bilgiler veren Özdoğan, kadınların sorunlarını ortaya çıkarmak amacında olduklarını ve gönüllü 13 arkadaş çalıştıklarını ifade etti. Özdoğan, eğitim çalışmaları, atölye çalışmaları ve seminerler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. Yakında kurumsal binaya sahip olacaklarını ifade eden Özdoğan, buna ihtiyaçları olduğunu belirtti. Kadına şiddetin yıllardır var olduğunu dile getiren Özdoğan, ancak bunun görmezden gelindiğini kaydetti. Her 3 kadından 1’inin şiddete mağruz kaldığını ve bununla ilgili yasanın gerçekleşeceğine değinen Özdoğan, toplumu bilgilendirmek ve farkındalığı artırma amacı içerisinde olduklarını ifade etti.