İçeriğe git

DAÜ 7. Uluslararası Futsal Turnuvası Tamamlandı

ERKEKLERDE İRAN, KADINLARDA KKTC ŞAMPİYON

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “DAÜ VII. Uluslararası Futsal Turnuvası” 6 Nisan 2016 Çarşamba akşamı DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda oynanan final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.  Toplam 30 erkek ülke takımı ile 10 kadın ülke takımının mücadele ettiği turnuva kapsamında 16 – 28 Mart 2016 tarihleri arasında oynanan grup maçları oynandı.  30 Mart 2016 tarihinde oynanan çeyrek final maçları ve 4 Nisan 2016 tarihinde oynanan yarı final maçlarının ardından oynanan final maçları sonucuna göre kadınlarda KKTC, erkeklerde ise İran şampiyon oldu.  

 “DAÜ VII. Uluslararası Futsal Turnuvası”nda Erkeklerde İran Ürdün’ü 3-1, Kadınlarda ise KKTC Türkiye’yi 1-0 mağlup ederek şampiyon oldular. Erkeklerde Ürdün’ün ikinci, Kadınlarda ise Türkiye’nin ikinci olduğu turnuvada, üçüncülük maçlarında Erkeklerde Nijerya Sudan’ı 3-1, Kadınlarda ise Nijerya Kamerun’u 3-0  mağlup ederek turnuva üçüncüsü olma hakkını elde ettiler.

Maçların ardından gerçekleştirilen Ödül Töreni ile dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi. Turnuvada şampiyon olan takımlara kupa ve madalyaları DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, ikincilere  ödülleri DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, üçüncülere ödülleri Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ile Öğrenci İşleri Eşgüdüm Görevlisi Doç. Dr. Derviş Subaşı tarafından verilirken dördüncülere ödülleri Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu  tarafından takdim edildi.

Gecede ayrıca, En iyi Kadın Kaleci; Kader Düdükçü, Gol Kraliçesi; Ayşe Mullacuma,  En Centilmen Kadın; Fikriye Kanlı, En İyi Kadın Oyuncu;  Duygu Yıldız, En Centilmen Kadın Takım;  Pakistan, En İyi Erkek Kaleci; Mohammad Karimzadeh;  Gol Kralı;  Alireza Zarrin, En Centilmen Erkek Oyuncu;  Zaid Alshirh, En İyi Erkek Oyuncu; Alireza Zarrin,  En Centilmen Erkek Takımı; Suriye ödüle layık görüldü. Ödüller Spor İşleri Müdürlüğü personeli tarafından kendilerine takdim edildi.