İçeriğe git

DAÜ 6. Tanıtım Günleri Sona Erdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından düzenlenen “Geleneksel DAÜ Tanıtım Günleri” etkinliğinin altıncısı 26  Nisan 2016 tarihinde DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda başladı. KKTC’deki lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan söz konusu organizasyonun ilk gününe Lefkoşa ve Girne bölgesi okullarından Anafartalar Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, Haspolat Meslek Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi katıldı.

27 Nisan 2016 tarihinde Gazimağusa ve İskele bölge okullarından Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Erenköy Lisesi, Polatpaşa Lisesi ve İskele Ticaret Lisesi’nin ziyareti ile sona erdi. 

İki gün boyunca 09:30 – 12:00 saatleri arasında ziyaret edilen “DAÜ 6. Tanıtım Günleri” kapsamında, akademik etkinliklerin yanısıra lise son sınıf öğrencilerinin ilgisini çekecek çeşitli aktiviteler de gerçekleştirildi. Etkinlikte, lise son sınıf öğrencileri bir taraftan 106 farklı ülkeden 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü DAÜ’deki uluslararası öğrenci profili ve kampüs yaşamını yakından görme fırsatı yakalarken, bir taraftan da mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından hem akademik birimler hem de meslekler ve kariyer planları hakkında bilgiler aldılar. 

DAÜ Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca DAÜ Tanıtım Günleri’nin ilk gününe gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada DAÜ’nün dünyanın 106 farklı ülkesinden gelen 20 bine yakın öğrenciyi barındırdığını hatırlatarak, DAÜ’nün kendi ülkesinin öğrencilerine de önem verdiğini belirtti. Prof. Dr. Amca, gerçekleştirilen söz konusu etkinlik ile öğrencilerin DAÜ’yü yakından görme fırsatı yakaladığına değindi. Prof. Dr. Amca, önemli olanın herkesin değil başarılı öğrencilerin DAÜ’de eğitim almasını sağlamak olduğuna dikkat çekerek başarılı öğrencilerin her alanda başarı getireceğine inandığını da sözlerine ekledi. 

Öğrenciler Ne Dedi?

Özlem Tomak – Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

Ben DAÜ’ye daha önceden gelmiştim. DAÜ çok güzel bir Üniversite ve alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip. Ben ileride Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim almayı düşünüyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. Gerçekleştirilen Tanıtım Günleri sayesinde bölümler hakkında detaylı bilgi alabildik. Karar vermemiz açısından kesinlikle yararlı olduğunu düşünüyorum.

Hilmi Miralay – Lefkoşa Türk Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’ye daha önceden gelmiştim ve ne kadar güzel ve büyük bir kampüsü olduğunu biliyordum. DAÜ yeni ufuklara açılan bir kapı gibi. Kaliteli eğitim verdiğine inanıyorum. Çevremde DAÜ’de eğitim alan çok arkadaşım var ve hepsi de aldıkları eğitimden ve DAÜ’den memnunlar. Ben ileride DAÜ’de eğitim almayı düşünüyorum. Tanıtım Günleri sayesinde de bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi oldum. Etkinlik oldukça güzel ve faydalı.

Salise Özmertler – Anafartalar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’ye ikinci kez geliyorum. DAÜ çok güzel bir üniversite. DAÜ’nün eğitim kalitesinin çok güzel olduğunu duydum. Ben henüz hangi alanda eğitim almak istediğime karar veremedim. Tanıtım Günleri sayesinde bölümler hakkında detaylı bilgi alabildim. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite ve Tanıtım Günleri sayesinde karar vermede zorlanmayacağımı düşünüyorum.

Özdemir Özdoğdu – Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’nün KKTC’de eğitim veren Üniversiteler arasında en iyi olduğunu düşünüyorum. Ben Müzik Öğretmenliği alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. DAÜ’de okuyan arkadaşlarım sayesinde bazı derslere girip izleme şansına da sahip oldum. DAÜ’de gerçekten alanında uzman kişiler tarafından eğitim veriliyor. Tanıtım Günleri ise oldukça güzel ve yararlı geçiyor. DAÜ’yü daha yakından tanıma fırsatı yakaladık.

Ceren Özbilen – Haspolat Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’ye ilk kez geliyorum. DAÜ gerçekten çok güzel ve büyük bir kampüse sahip. Ben Tıbbi Dökümantasyon alanında eğitim almayı düşünüyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. Tanıtım Günleri sayesinde bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi oldum. Hem bölümleri hem de Üniversiteyi daha iyi tanıdığıma inanıyorum.

Canan Çoban – Gazimağusa Ticaret Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’ye daha önce gelmiştim. O nedenle kampüsü biliyordum. DAÜ çok güzel bir üniversite ve farklı kültürden birçok öğrenci bir arada eğitim alıyor. Ben muhasebe alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. Tanıtım Günleri sayesinde üniversitedeki bölümler hakkında daha detaylı bilgi sahibi oldum. Kesinlikle yararlı olduğunu düşünüyorum.

Osman Hayta – Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

Daha önce DAÜ’ye gelmiştim. DAÜ çok güzel bir üniversite. Ben sağlık alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ kesinlikle tercihlerim arasında bulunmakta. Tanıtım Günleri sayesinde standları gezme fırsatı ve bölümleri daha yakından tanıma fırsatı yakaladık. Etkinlik çok güzel geçiyor ve aklımdaki sorulara cevaplar bulma fırsatı yakaladım.

Müjgan Çokmez – Gazimağusa Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ çok güzel ve çok büyük bir kampüse sahip. Ben Görsel İletişim alanında eğitim almayı planlıyorum. DAÜ’de eğitim almayı kesinlikle istiyorum. DAÜ’nün eğitim kalitesi açısından oldukça kaliteli olduğunu düşünüyorum. Uluslararası bir ortama ve eğitim kalitesine sahip. Tanıtım Günleri oldukça güzel ve yararlı geçiyor. Üniversiteyi yerinde görmek gerçekten büyük avantaj sağlıyor.

Aysel Kızılbora – Erenköy Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’nün kaliteli ve güzel bir üniversite olduğunu düşünüyorum. İngilizce dilinde eğitim vermesi ve diplomasının uluslararası geçerliliğe sahip olması gerçekten çok önemli. Ben DAÜ’de Hukuk alanında eğitim almayı düşünüyorum. Tanıtım Günleri sayesinde aklımdaki sorulara cevaplar bulma imkanı buldum. Kesinlikle bizler için çok faydalı.

Güleser Güven – Polatpaşa Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’nün eğitiminin kaliteli olduğunu düşünüyorum. Ben psikoloji alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ kaliteli eğitim verdiği için DAÜ tercihlerim arasında. Tanıtım Günleri sayesinde bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi oldum. Etkinlik oldukça güzel geçiyor.

Halil İbrahim Okur – İskele Ticaret Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’nün KKTC’de eğitim veren üniversiteler arasında en kaliteli eğitim veren üniversite olduğunu düşünüyorum. Ben muhasebe alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. Tanıtım Günleri sayesinde aklımdaki sorulara cevaplar buldum. Tanıtım Günleri etkinliğinin kesinlikle çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

Tuğba Yılmaz – Cumhuriyet Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben DAÜ’de kamu yönetimi alanında eğitim almayı hedefliyorum. DAÜ’nün gerçekten kaliteli ve uluslararası standartlarda bir eğitime sahip olduğunu düşünüyorum. Kampüs olanakları açısından da tam donanımlı bir Üniversite. Tanıtım Günleri sayesinde üniversite hakkında daha detaylı bilgi sahibi oldum.

Rüyam Hacımuratlar- Namık Kemal Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Mütercim Tercümanlık alanında DAÜ’de eğitim almayı istiyorum. DAÜ KKTC’de eğitim veren en kaliteli ve donanımlı üniversite. Güvenlik açısından da kampüsün güvenli olduğunu düşünüyorum. İngilizce eğitim vermesi ve diplomasının uluslararası olması da gerçekten çok önemli. Tanıtım Günleri sayesinde ise bölüm haklkında daha detaylı bilgi alma şansı yakaladım. 

 

Rehber Öğretmenler Ne Dedi?

Zalihe Saygılı – Lefkoşa Türk Lisesi Rehber Öğretmeni:

DAÜ’nün gerçekleştirdiği Tanıtım Günleri etkinliğine her yıl geliyoruz. Öğrencilerimiz açısından kesinlikle faydalı olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler hem üniversiteyi yakından görme şansına sahip oluyorlar hem de merak ettikleri soruların cevabını yerinde öğrenme şansını yakalıyorlar. Öğrencilerin karar vermesinde yararlı olacağı inancındayım.

Ayşegül Bükük – Haspolat Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni:

Her sene katıldığımız bir organizasyon ve gerçekten yararlı olduğunu düşünüyorum. Gerçekleştirilen gösteri ve sunumlar güzel. Öğrenciler standları gezerek bilgi sahibi olabiliyorlar. Öğrencilerin bilgi alması ve ileride okumayı düşündükleri okul ile bölümler hakkında detaylı bilgi alabilmeleri çok güzel. Tanıtım Günlerine katıldığımız için memnunuz.

Pınar Selenge Çetinalp – Erenköy Lisesi Rehber Öğretmen

Etkinliğin öğrencilerin karar vermesi açısından oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum. İleride eğitimini almayı düşündükleri bölüm hakkında detaylı bilgi alma şansına sahip oluyorlar. Öğrencilerin Üniversiteyi yerinde görmelerinin yararlı olduğu kanısındayım.

Zeynep Avcıbaşı- Namık Kemal Lisesi Rehber Öğretmen

Daha önce de düzenlenen Tanıtım Günleri etkinliğine katılmıştık. Öğrencilerin karar vermeleri ve üniversiteyi yakından tanımaları için bu tarz etkinliklerin kesinlikle yararlı olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler bire bir bilgi alma şansına sahip olabiliyorlar.

İlgili Yazılar