İçeriğe git

DAÜ 4. Tanıtım Günleri

3. ve Son Gün

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 4. Tanıtım Günleri gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından sona erdi. 26 – 27 – 28 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen 4. Tanıtım Günleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da renkli gösterilere ev sahipliği yaptı. Tanıtım Günleri’nin son günü olan 28 Şubat 2014 Cuma günü, Girne, Güzelyurt, Lefkoşa ve Karpaz bölgesi liselerinden Lapta Yavuzlar Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Meslek Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi ve Lefkoşa Türk Maarif Koleji lise son sınıf öğrencileri rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleri eşliğinde DAÜ’yü ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen “DAÜ 4. Tanıtım Günleri” kapsamında mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından öğrencilere çeşitli bilgiler aktarıldı. Söz konusu etkinlik ile lise son sınıf öğrencileri bir taraftan 85 farklı ülkeden 16 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü DAÜ’deki uluslararası öğrenci profili ve kampüs yaşamını yakından görme fırsatı yakalarken, bir taraftan da mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından hem akademik birimler hem de meslekler ve kariyer planları hakkında bilgilendirildiler.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Heyday Müzik, Ektam Ltd. sponsorluğunda gerçekleştirilen ve üç gün boyunca 09:30 – 12:00 saatleri arasında ziyaret edilen “DAÜ 4. Tanıtım Günleri” kapsamında akademik etkinliklerin yanısıra lise son sınıf öğrencilerinin ilgisini çekecek çeşitli aktiviteler ve ödüllü yarışmalar da yer aldı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Tanıtım Günleri etkinliğine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında söz konusu etkinliğin oldukça güzel geçtiğini belirterek her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Tanıtım Günleri’nin aktif ve de yararlı bir tanıtım etkinliği olduğunu vurguladı. DAÜ Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri, özellikle tercih döneminde olan öğrencilerin doğru tercihi yapabilmeleri için yerinde görüp incelemenin son derece önemli olduğunu belirterek gerçekleştirilen söz konusu etkinlik ile öğrencilerin tüm programlardan bilgi alma şansı olduğunu vurguladı.

https://www.youtube.com/watch?v=R_PaQD2Fsmw

Öğrenciler Ne Dedi?

Barkın Cihanlı – Lefkoşa Türk Maarif Koleji Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye ilk kez geldim ve bu kadar buyük ve güzel olduğunu gelmeden önce bilmiyordum.  DAÜ gerçekten çok güzel ve gelişmiş bir üniversite. Ben DAÜ hakkında önceden kaliteli bir eğitim verdiğini veya uluslararası işbirlikleri olduğunu biliyordum. Ben ileride uluslararası ilişkiler alanında eğitim almak istiyorum ve eğer KKTC’de eğitim alacaksam tercihim DAÜ olacaktır.

Sevgül Kahramanoğlu – Güzelyurt Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önceden de gelmiştim ve güzel ve kaliteli bir üniversite olduğunu biliyordum. Bence DAÜ eğitim kalitesi açısından KKTC’deki en iyi üniversite ve ben eğitimimi DAÜ’de tamamlamak istiyorum. Bilgisayar Destekli Muhasebe alanında eğitim almak istiyorum. Tanıtım Günleri etkinliği ise oldukça yararlı ve çok eğlenceli. İlerde eğitim almak istediğim bölüm hakkında bilmek istediğim tüm soruları sorma şansı yakaladım.

Fikri Gökçen – Lefke Gazi Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce gelmemiştim. Gelince ne kadar güzel ve büyük bir üniversite olduğunu gördüm. Kampüs çok büyük ve güzel. Ben Beslenme ve Diyetetik alanında eğitim almak istiyorum. KKTC’de eğitim alacaksam kesinlikle DAÜ’de eğitim almayı düşünüyorum. Gerçekleştirilen etkinlik çok güzel ve eğlenceli geçiyor.

Asiye Madenci– Güzelyurt Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Ben DAÜ’ye daha önceden de gelmiştim ve eğitim kalitesi hakkında az çok bilgim vardı. Bugün gerçekleştirilen etkinlik ile bölümleri daha ayrıntılı tanıma şansı yakaladım. DAÜ gerçekten çok güzel ve iddialı bir üniversite. Birçok bölüm seçeneği var. İngilizce eğitim vermesi ve uluslararası bir üniversite olması  çok önemli. Ben Mütercim tercumanlık alanında eğitim almak istiyorum ve KKTC’de eğitim alacaksam DAÜ kesinlikle tercihim olan bir üniversite. Tanıtım Günleri sayesinde de bölümü daha ayrıntılı tanıyabildim.  

Kemal Çiftçioğlu- Karpaz Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ çok güzel ve gelişmiş bir üniversite. Ben daha önceden de DAÜ’ye gelmiştim. Ben henüz tam kararımı vermedim ama İletişim veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında eğitim almayı düşünüyorum. DAÜ kesinlikle tercihlerim arasında olan bir üniversite. Tanıtım Günlerini sayesinde de bire bir konu uzmanı olan kişilerden bilgi aldım. Tanıtım günleri sonunda kararlarımın daha net olacağını düşünüyorum.

Utku Selçuklu – Lapta Yavuzlar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye ilk kez geldim. DAÜ’nün KKTC’deki diğer üniversitelere göre çok daha kaliteli eğitim verdiğini düşünüyorum. Ben Tıp alanında eğitim almak istiyorum ve eğer KKTC’de okuyacaksam DAÜ’yü tercih edebilirim. Tanıtım günleri çok eğlenceli geçiyor. Burada olduğum için memnunum. Her türlü bilgiyi aldığıma inanıyorum. Hem eğlendim hem de öğrenmem gerekenleri öğrendim diyebilirim.  

Sıdıka Güvence – Karpaz Meslek Lisesi Yarışma Birincisi

Ben gladyatör yarışmasını kazandım ve çok mutluyum. Yarışma çok güzel ve eğlenceliydi. DAÜ’ye daha önceden de gelmiştim. Çok güzel ve mükemmel bir üniversite. İleride okul öncesi öğretmenliği alanında eğitim almak istiyorum ve eğitimimi DAÜ’de almak istiyorum. Burada olduğum için çok memnunum.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenleri Ne Dedi?

Uğur Varol – Güzelyurt Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni

Her sene katıldığımız bir etkinlik ve öğrenciler için yararlı geçtiğini düşünüyorum. Öğrencilerin eğlenebileceği bir ortam ve memnunlar. Biz daha önce üniveristenin düzenlediği Atölye Çalışmalarına da katılmıştık ve onunda kesinlikle öğrenciler için çok yararlı olduğunu düşünüyorum.

Sevda Serin Tanyel – Güzelyurt Türk Maarif Koleji Rehber Öğretmeni

Biz ikinci kez katılıyoruz ve öğrenciler açısından oldukça eğlenceli geçtiğini düşünüyorum. Öğrenciler bire bir tüm sorularını uzman kişilerden alabilyorlar. Öğrencilerin karar vermesinde ve bilinçlenmesinde etkili ve yararlı olduğunu düşünüyorum.

Hüsen Ünivardır – Lefke Gazi Lisesi Rehber Öğretmeni

Ben gerçekleştirilen tanıtım günleri etkinliğine daha önce de katılmıştım. Kesinlikle öğrenciler açısından yararlı olduğunu düşündüğüm bir etkinlik. En önemlisi de öğrenciler birinci ağızdan bilgi alabiliyorlar. 

2. Gün

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından düzenlenen “DAÜ 4. Tanıtım Günleri” etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. Tanıtım Günleri’nin ikinci günü olan 27 Şubat 2014 Perşembe günü, Lefkoşa bölgesi liselerinden Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Değirmenlik Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Haspolat Meslek Lisesi ile Girne Bölgesi’nden Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji son sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde DAÜ’yü ziyaret ettiler. DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda devam eden etkinliğe yaklaşık 500 lise son sınıf öğrencisi katıldı.

28 Şubat 2014 tarihinde sona erecek olan “DAÜ 4. Tanıtım Günleri” kapsamında mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından öğrencilere çeşitli bilgiler aktarılarak hem akademik birimler hem de meslekler ve kariyer planlama hususunda öğrencilerin soruları da yanıtlanıyor. 28 Şubat 2014 tarihinde de “DAÜ 4. Tanıtım Günleri”ni Karpaz, Lefke ve Güzelyurt bölgesi lise son sınıf öğrencileri ve öğretmenleri ziyaret edecek.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Heyday Müzik, Ektam Ltd. sponsorluğunda, Super Computer Ltd. katkıları ile gerçekleştirilen “DAÜ 4. Tanıtım Günleri” kapsamında akademik etkinliklerin yanısıra lise son sınıf öğrencilerinin ilgisini çekecek çeşitli aktiviteler ve ödüllü yarışmalar da yer alıyor. Etkinlikte mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından öğrencilere çeşitli bilgiler aktarılarak hem akademik birimler hem de meslekler ve kariyer planlama hususunda öğrencilerin soruları da yanıtlanıyor.

Öğrenciler Ne Dedi?

Bertu Hamitoğlu – Haspolat Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ çok büyük ve güzel bir üniversite, Elektrik ve Elektronik bölümü okumak istiyorum ve ilk tercih ettiğim üniversite kesinlikle DAÜ’dür. Tanıtım günlerinde şans eseri DAÜ TV Canlı Yayın aracında yönetmenlik yapma şansı buldum, aklımda olmayan bir meslekti ancak çok eğlenceli ve zevkli bir meslek olduğunu anladım.

   

Ayşe Özcoşkuner – Atatürk Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye ilk kez geliyorum. DAÜ çok büyük ve çok güzel bir üniversite. Anestezi Bölümü okumak istiyorum ve eğitim kalitesinden dolayı DAÜ tercihlerim arasında bulunmaktadır. Tanıtım Günleri biz öğrenciler için çok önemlidir çünkü bu tür etkinlikler bizim seçimlerimizi etkiliyor. Bu eğlenceli ve bilgi dolu etkinlik sayesinde DAÜ’ye yönlenmiş durumdayım. 

Nezire Özkerem – Lefkoşa Türk Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ uluslararası ve KKTC’deki en iyi üniversite olduğu için ilk tercihim kesinlikle DAÜ’dür. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü okumak istiyorum. Tanıtım günleri sayesinde eğlenceli bir gün geçiriyoruz ve ilgili olduğum bölüm hakkında da bilgi alma şansı bulduğum için çok mutluyum.

Kadir Çetin – Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye geldiğim için çok mutluyum, Tanıtım Günlerinde çok güzel karşılandık ve Elektrik ve Eloktronik Mühendisliği Bölümü hakkında Fakülte hocaları ile bire bir görüşme şansımız oldu. DAÜ Tanıtım Günleri çok güzel ve bilgilendirici bir organizasyon.

 Şaziye Dayı – Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye 2. gelişim. Daha öncede fakülte tanıtımları için gelmiştim. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nü kazanmak istiyorum. Eğitimimi KKTC’de devam edeceksem kesinlikle birinci tercihim DAÜ’dür. Tanıtım Günleri çok güzel ve eğlenceli geçti.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenleri Ne Dedi?

Fatma Oğul -  Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Rehber Öğretmen

Her yıl öğrencilerimizle birlikte tanıtım günlerine geliyoruz, organizasyon her geçen yıl daha güzel oluyor. Öğrencilerimiz ilgili oldukları bölümler hakkında alanlarında uzman kişiler tarafından bilgi alma şansına sahip oldular. Tanıtım Günleri kapsamında gerçekleşen etkinliklerle öğrencilerimiz eğlenme şansı da buluyorlar. DAÜ kaliteli bir üniversite ve Avrupa’daki en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır.

 

Didem Ercan – Lefkoşa Türk Lisesi Rehber Öğretmen

4 yıl öncesine kadar öğrencilerimizle fakülte fakülte gezerek tanıtımları yapıyorduk ancak kalabalık olmamızdan dolayı çok zor oluyordu. Gerçekleşen Tanıtım Günleri ile tüm fakülteler bir yere toplandı ve daha kolay bilgiye ulaşırken eğlencelerle birlikte güzel vakit geçirmeleri de sağlandı. DAÜ Tanıtım Günleri başarılı bir organizasyon.  

1. Gün

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleri ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından düzenlenen “Geleneksel DAÜ Tanıtım Günleri” etkinliğinin dördüncüsü, bugün (26 Şubat 2014 Çarşamba) DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda başladı. 26 – 27 – 28 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek “DAÜ 4. Tanıtım Günleri”nin ilk gününe Gazimağusa ve İskele Bölgelerinden Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Bekirpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Polatpaşa Lisesi, Erenköy Lisesi ve Doğa Koleji’nden 750 civarında lise son sınıf öğrencisi, rehber öğretmenleri ve okul yetkilileri katıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Heyday Müzik, Ektam Ltd. sponsorluğunda, Super Computer Ltd. katkıları ile gerçekleştirilen ve üç gün boyunca 09:30 – 13:00 saatleri arasında ziyaret edilecek olan “DAÜ 4. Tanıtım Günleri” kapsamında akademik etkinliklerin yanısıra lise son sınıf öğrencilerinin ilgisini çekecek çeşitli aktiviteler ve ödüllü yarışmalar da yer alıyor. Etkinlikte, lise son sınıf öğrencileri bir taraftan 85 farklı ülkeden 16 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü DAÜ’deki uluslararası öğrenci profili ve kampüs yaşamını yakından görme fırsatı yakalarken, bir taraftan da mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından hem akademik birimler hem de meslekler ve kariyer planları hakkında bilgilendiriliyorlar. 

Söz konusu etkinliğin ikinci günü olan 27 Şubat 2014 Perşembe günü Lefkoşa bölgesinden, 28 Şubat 2014 Cuma günü ise Girne ve Güzelyurt bölgelerinden lise son sınıf öğrencileri rehber öğretmenleri eşliğinde etkinliğe katılacaklar. 1400’ü aşkın öğrencinin katılmasının beklendiği etkinlikte akademik birim tanıtımlarının yanında çeşitli dans gösterileri, oyunlar ve yarışmalar da düzenleniyor.

http://www.youtube.com/watch?v=RgEyDRBj4Ms

Öğrenciler Ne Dedi?

Özlem Oğlakçı – Gazimağusa Ticaret Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce de geldim ve DAÜ gerçekten çok güzel ve kaliteli eğitim veren bir üniversite. Ben İşletme alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ benim ilk tercihim. Tanıtım Günleri sayesinde ise istediğim bölüm ve etkinlikler hakkında bilgi sahibi olabildim. Etkinlik çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Burada olduğum için memnunum.

Muzaffer Konca  - Namık Kemal Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye ilk kez geliyorum. DAÜ çok güzel bir üniversite ve her zaman kendini geliştiren, uluslararası standartlarda eğitim veren bir üniversite. İngilizce dilinde eğitim vermesi ve uluslararası olması gerçekten çok önemli. Ben Sağlık alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ kesinlikle tercihim olan bir üniversite. Tanıtım Günleri sayesinde de bölüm hakkında bilgi sahibi oldum.

 Çilem Akkoç - Gazimağusa Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce de geldim ve ne kadar güzel bir üniversite olduğunu biliyordum. Tanıtım Günleri sayesinde ise ileride eğitim almayı düşündüğüm bölüm olan Okul Öncesi Öğretmenliği hakkında ve sunduğu olanaklar hakkında bilgi sahibi oldum. DAÜ tercihlerim arasında ilk sırada yer alıyor. Tanıtım Günleri çok güzel ve eğlenceli geçiyor.

Ümmühan Akan – Bekirpaşa Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce bir kez daha gelmiştim. DAÜ gerçekten çok güzel bir kampüs üniversitesi ve eğitim kalitesi KKTC’deki diğer üniversitelerin üzerinde. Ben Tıp eğitimi almak istiyorum. KKTC’de eğitim alacaksam DAÜ kesinlikle ilk tercihim. Tanıtım Günleri oldukça güzel ve eğlenceli geçiyor. Tanıtım Günleri sayesinde daha geniş ve detaylı bilgi sahibi oldum.

Ayşe Sağer - Erenköy Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ çok güzel ve kaliteli eğitim veren bir üniversite KKTC’deki en iyi üniversite ve ben diyetisyenlik alanında eğitim almayı düşünüyorum. Tanıtım Günleri oldukça güzel ve eğlenceli geçiyor. Diyetisyenlik Bölümü hakkında bilmediğim herşeyi öğrenme şansı yakaladım. Şuan kendimi daha bilinçli hissediyorum.  

Tolgahan Güzel - Polatpaşa Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce de geldim ve ne kadar güzel bir üniversite olduğunu biliyordum. Ben üniversite eğitimimi Hukuk üzerine düşünüyorum ve DAÜ’de eğitim almayı istiyorum. Tanıtım günleri sayesinde de üniversitenin öğrencilerine sunduğu olanaklar ve bölümler hakkında geniş bilgi alabildik. DAÜ KKTC’deki en iyi üniversite.

Sözer Sümer - Cumhuriyet Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben DAÜ’ye ilk kez geldim. DAÜ KKTC’deki en iyi üniversite. Ben üniversite eğitimimi Sağlık Bilimleri üzerine düşünüyorum. DAÜ uluslararası standartlarda eğitim veren bir üniversite ve ben kesinlikle burada eğitim almayı düşünüyorum. Tanıtım Günleri de çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Burada kendimizi yabancı gibi hissetmiyoruz.

Beste Kızıl - Gazimağusa Türk Maarfif Koleji Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce de gelmiştim. DAÜ gerçekten çok güzel bir üniversite. Ben ileride İletişim Fakültesi’nde eğitim almak istiyorum ve DAÜ ilk tercihim olan bir üniversite. İngilizce dilinde eğitim vermesi ve uluslararası standartlarda olması büyük avantaj sağlıyor. Tanıtım günleri sayesinde de eğlenerek üniversite ve bölümler hakkında bilgi sahibi olduk. Çok memnun kaldım.

Anıl Haklıgör - Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ gerçekten çok güzel ve kaliteli eğitim veren bir üniversite. Ben ileride Bilgisayar Programcılığı alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ’yü tercih etmeyi düşünüyorum. Tanıtım Günleri de çok eğlenceli geçiyor. Yarışmalar çok güzel. Biz “moonwalk” yarışmasına katıldık ve yarışmayı kazandık. Çok eğlenceli geçti. Burada olduğum için çok memnunum.

Elif Özyiğit - İskele Ticaret Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’nün çok güzel bir üniversite olduğunu biliyordum. Ben Bilgisayar Destekli Muhasebe alanında eğitim almayı istiyorum. DAÜ tek tercih edeceğim üniversite. Tanıtım günlerinde de hem eğlenceli hem de bölümler hakkında bilgi edinerek güzel saatler geçirdim. Gerçekleştirilen yarışmalara katıldım ve çok güzel vakit geçirdim.  Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından düzenlenen yarışmayı da kazanarak ücretsiz internet kazandım. Çok memnun kaldım.   

Yusuf Açık - Erenköy Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’nün düzenlediği etkinlik oldukça eğlenceli geçiyor. Bölümlerle ilgili bilgiler topladım ve şu an düşüncelerim daha net. Gerçekleştirilen ip çekme yarışını kazandım ve çok mutlu oldum. Herşey çok güzel. Burada eğlenerek bilgiler alıyoruz.

 

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenleri Ne Dedi?

Gözde Taşkentli - Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Rehber Öğretmen

Her yıl katılıyoruz ve DAÜ her yıl kendini geliştirerek devam ediyor. Güzel ve yararlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler tüm standları gezerek bilgi toplayabiliyorlar. Ayrıca öğrenciler açısından da eğlenceli geçen bir etkinlik oluyor. DAÜ’yü gerçekleştirdiği bu organizasyondan dolayı tebrik ediyorum.

Gülsen Gümüş - Cumhuriyet Lisesi Rehber Öğretmen

Daha önce de gerçekleştirilen Tanıtım Günleri etkinliğine katılmıştım. Gerçekten yararlı olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler gerekli tüm bilgileri öğrenebiliyorlar ve fakülte standlarını ziyaret edebiliyorlar.

Hatice Kılgöz Şah - Gazimağusa Türk Maarif Koleji Rehber Öğretmen

Biz daha önce gerçekleştirilen Tanıtım Günleri’ne de katılmıştık. Öğrenciler açısından oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimden büyük bir çoğunluğu DAÜ’yü tercih ediyor. Tanıtım Günleri de öğrenciler açısından oldukça yararlı ve etkili geçiyor. Öğrenciler eğlenerek öğrenebiliyorlar. Standlardan gerekli tüm bilgileri alabiliyorlar.