İçeriğe git

DAÜ 22. Liselerarası Matematik Yarışması Yari Finalini Güzelyurt Türk Maarif Koleji Kazandı

Yarı final yarışmasında ikinciliği paylaşan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ile 20 Temmuz Fen Lisesi de 22. Yıl Özel Ödülü’nü kazandılar.        

Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’nın mali katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü tarafından düzenlenen ‘22. Liselerarası Matematik Yarışması’nın yarı final yarışması Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Lapta Yavuzlar Lisesi, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nin katılımı ile DAÜ’de yapıldı. Yarı final yarışmasını kazanan; Ertan Direnç, Emin Sensay ve Oktay Şekerli’den oluşan Güzelyurt Türk Maarif Koleji finalde yarışma hakkını elde ederken, yarışmada ikinciliği paylaşan Neşe Büyük, Feride Çoksu ve Seniha Aksoylu’dan oluşan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ile Gizem Çakır, Ceren Tokuş ve Seren Yorulmaz’dan oluşan 20 Temmuz Fen Lisesi de 22. Yıl Özel Ödülü’nü kazandılar.

Final Yarışması ve Ödül Töreni 29 Nisan’da

22. Liselerarası Matematik Yarışması’nın finali; Lefkoşa Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji ve Güzelyurt Türk Maarif Koleji ekiplerinin katılımı ile 29 Nisan 2016 Cuma günü, saat 14:30’da, DAÜ Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda yapılacak. Final Yarışması sonrasında düzenlenecek törenle bireysel ve ekip yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile okullara ödülleri verilecek.

Bireysel Yarışma Sonuçları

Öte yandan, 14 Nisan 2016 tarihinde yapılan 22. Liselerarası Matematik Yarışması’nın Bireysel Kategorisi’ni Lefkoşa TMK’dan Çağın Şehit kazanırken, BEAL’den Emre Saybaşı ile Lefkoşa TMK’dan Meral Öksüz ikinciliği paylaşmış, Gazimağusa TMK’dan Soykan Uzun da üçüncü olmuştu.