İçeriğe git

DAÜ 2016-17 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2016 – 2017 Akademik Yılı Açılış Töreni ve İlk Dersi 27 Ekim 2016 tarihinde, saat 10:00’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirildi. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile başladı.

Açılışta konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam 2016 – 2017 Akademik Yılı’nın herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. DAÜ’nün kurulduğu günden itibaren misyonunda bir değişiklik olmadan daha da güçlenerek yoluna devam ettiğini belirten Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kaliteye önem veren bir üniversite olduğunu vurguladı. DAÜ’nün Times Higher Education (THE) 2016 – 2017 Akademik Yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması’na girmeyi başaran ilk ve tek KKTC üniversitesi olduğunu bildiren Prof. Dr. Osam, elde edilen başarının belirlenen hedefler arasında yer aldığının altını çizdi. DAÜ’nün eğitimi bir sektör olarak görmediğine değinen Prof. Dr. Osam, KKTC’de “üniversitecilik” akımının başladığını ve bu akımın DAÜ tarafından kabul edilemeyeceğini vurguladı.

DAÜ KKTC’nin Amiral Gemisidir

Prof. Dr. Osam’ın ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eski Rektörü, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Acar öğrencilere ve öğretim görevlilerine “Üniversite ve Toplum: Beklentiler, Eğilimler ve Öneriler” konulu 2016 – 2017 Akademik Yılı’nın ilk dersini verdi. DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Acar, DAÜ’nün gelişimini her zaman izleme şansına sahip olduğunu ve DAÜ’nün eğitim alanında KKTC’nin amiral gemisi konumunda olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Acar, DAÜ’nün en yüksek yabancı öğrenci profiline sahip olan üniversiteler arasında yer aldığını da vurguladı.

Prof. Dr. Acar gerçekleştirdiği ilk ders sunumunda bütün dünyada daha rekabetçi bir üniversite nasıl yaratılır anlayışının olduğuna dikkat çekerek, üniversitelerden kaliteli eğitimin yanında ekonominin lokomotifi olma beklentisinin de geliştiğini aktardı.

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1263241180363240/

Prof. Dr. Acar, gerçekleştirdiği sunumunda yükseköğretimde kitleselleşme ve belirgin kalite sorunları, uluslararasılaşma ve küreselleşme ile iletişim teknolojileri konularında bilgiler verdi. İlk ders sunumunun ardından Prof. Dr. Osam katkılarından dolayı Prof. Dr. Acar’a teşekkür plaketi takdim etti. Katılımın oldukça yoğun olduğu açılış töreninde Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Mehmet Bayram ve VYK Üyeleri, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Öğretim Üyeleri, Yönetsel Personel ile çok sayıda öğrenci vardı.

DAÜ Rektörlüğü’ne Ziyaret Gerçekleştirdi

2016 – 2017 Akademik Yılı Açılış Töreni ve İlk Dersi sunumunun ardından Prof. Dr. Necdet Osam tarafından makamında ağırlanan Prof. Dr. Acar, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Mehmet Bayram, VYK Üyesi Recai Ergün ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Yaşar Özden ile bir araya geldi.