İçeriğe git

CNN Türk Haber Programları Müdürü DAÜ'de

CNN Türk Haber Programları Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Cansel Poyraz Akyol, Sinema ve Televizyon Bölümü’nün düzenlemiş olduğu "Televizyon Haberciliği" konulu 8 – 12 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan atölye çalışması kapsamında, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri ile buluştu.

DAÜ Sinema ve Televizyon Bölümü’nün düzenlemiş olduğu etkinliğe öğrencilerin yanısıra, araştırma görevlileri ve öğretim üyeleri de katıldı. Organizasyonun açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Agah Gümüş yaptı. Doç. Dr. Gümüş, açılış konuşmasında fakülte ve sektör buluşmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğinin müjdesini vererek, "Bu noktada öğrencilerimiz olarak çok şanslısınz. Halen sektörün içerisinde önemli bir noktada bu işi yapmakta olan ve sizlerin pratik uygulamalarla en iyi kazanımlar edinebileceğiniz birini misafir ediyoruz. Böyle değerli bir konuğu ağırladığımız için mutluyuz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Cansel Poyraz Akyol atölye çalışması

"Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge", "Şirin Payzın ile Ne Oluyor?", "İnsanlık Hali", "Gündem Özel", "Mirgün Cabas ile Her Şey", "Tecrübe Konuşuyor",  "Gün Başlıyor" ve daha bir çok programın kordinatörlüğünü ve haber editörlüğünü yapmış olan Cansel Poyraz Akyol, atölye çalışmalarının ilk gününde öğrencilerle CNN Türk'ün işleyişini videolarla anlattı. "Televizyon Haberciliği" üzerine deneyimlerini aktaran Akyol, "Haber kanalı 24 saat yaşayan bir yerdir. Kameramanından, muhabirine, spikerinden, editörüne, masabaşı yazıcılarına kadar hemen herkesin iyi seviyede gündemi takip etmesi gerekmektedir. Yayınların oluşum aşamasındaki iş bölümünden, yayın esnasında oluşabilecek bir dizi aksiliğin ekrana yansımaması ve akışın devamlığı buna bağlıdır" dedi.

"HABER SEÇMEK SANATTIR"

Haberciliğin her şeyi işlemek değil, nelerin gündeme taşınacağını iyi belirleyebilmek olduğuna vurgu yapan Akyol, "Haber seçmek adeta bir sanattır. Gündemi çok iyi takip etmeli, bunun için de çok okumalı ve izlemelisiniz", dedi.

Yrd. Doç. Dr. Cansel Poyraz Akyol atölye çalışması

Performansı en iyi öğrenciye staj müjdesi

5 günlük atölye çalışmalarının neticesinde performansını en çok beğendiği öğrenciye CNN Türk Haber Merkezinde staj imkanı sağlayacağının müjdesini veren Akyol, etkinliğin ikinci yarısında ise yapılan atölye çalışmasıyla bülten hazırlama ve ekran önü sunumu gerçekleştirdi. Öğrencilerin performansından memnun kaldığını belirten Akyol, "Yarınki atölye çalışmamızda ise, belirleyeceğiniz gündemler üzerinden haber toplantısı gerçekleştireceğiz. Sıkı bir hazırlık yapmalısınız. Bu çok kıran kırana geçecek, tıpkı bizim her gün yaşadığımız gibi" dedi. Etkinliğin birinci günü öğrenci ve öğretim üyelerinin toplu özçekim fotoğrafıyla sonlandı.

İlgili Yazılar