İçeriğe git

Başarılı Mimar Arfaei, DAÜ Mimarlık Bölümü’nde Seminer verdi

Uluslararası Geleneksel Yapı, Mimari ve Şehircilik Birliği INTBAU’nun bölgesel kuruluşu olan ve 2010 yılından beridir adada faaliyetlerini sürdüren INTBAU Kıbrıs ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, geçtiğimiz günlerde Shahabeddin Arfaei’nin seminerine ev sahipliği yaptı.

Her dönem dünyanın çeşitli ülkelerinden davetli katılımcılarla sürdürülen INTBAU etkinliklerinin bu dönemki seminer konuğu, “New Idea for the Construction of Historical Elements, Case Study: Mihrab of Sultan Qaboos Grand Mosque” adlı sunuşu ile İran’lı Mimar Shahabeddin Arfaei oldu.

Mimarlık yüksek lisansını Tehran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamlayan, İran’lı yüksek mimar Arfaei; İslami Azad Üniversitesi’nde devam eden akademisyenliğinin yanında ICOMOS (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi) İran üyesi ve “Bam-Citadel of Kerman” mühendisler danışmanlığı  başkanıdır.

DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşen seminerde Arfaei, sunuşunu Sultan Qaboos Büyük Camii örneği üzerinden, tarihi mekanların yenilenme sürecine getirdiklieri yeni fikirlere değinerek  gerçekleştirmiştir.

Mimarlık öğrencilerinin ve akademik personelin yoğun ilgisiyle, katılımın yüksek olduğu seminerde, tarihi iyi bilmeden ve derin araştırmalar yapmadan böyle projelerin yürütülmesinin mümkün olmadığından bahseden Arfaei, sunuşunda İran geleneksel mimarisine yer vermesinin yanında birlikte çalıştığı ekibe ve çalışma şekillerine de değinmiştir.

DAÜ, Mimarlık Bölümü ve INTBAU Kıbrıs Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek’in yapmış olduğu kapanış konuşmasının ardından Arfaei’ye katılımından dolayı sertifika ve anı olarak etkinliğin posteri takdim edildi.