İçeriğe git

Başarılarla Dolu Bir Kariyer: Ali İhsan Kuralkan

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1989 yılı mezunu Ali İhsan Kuralkan, mezuniyetinin ardından kariyerine Fransa’da yüksek lisans yaparak devam etti. Eğitiminin ardından Belçika’da Alcatel’de 14 yıl çalışan Kuralkan, Cisco’da Genel Müdürlük de yaptı. Kuralkan, şimdi ise Netaş’ta Uluslararası Pazarlama Genel Müdürü olarak adından söz ettiriyor.

DAÜ’den mezun olduktan sonra, aldığı diplomanın kariyerinde bir çok kapı açtığını belirten Kuralkan, uluslararası platformlarda diplomasının denkliği ile hiçbir sorun yaşamadığını ve bu durumdan duyduğu gururu dile getirdi. Kuralkan, bir yönetici olarak, ekibinde dünya standartlarına uygun, çok kültürlü ve yeniliğe açık takım arkadaşları aradığını ifade etti. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin bu kriterlere uygun mezunlar verdiğini kaydeden Kuralkan, bu kalitenin öğrencilere iş hayatlarında büyük artılar kattığına değindi. Kuralkan, yeni mezunlara yeniliğe açık ve takım çalışmasına yatkın olmalarını da önerdi.

“DAÜ’lü Olmak Bir Ayrıcalıktır”

DAÜ’lü olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Kuralkan, DAÜ’nün yalnızca bir üniversite değil, ayni zamanda KKTC’nin tanınmasında büyük katkıları olan bir eğitim kurumu olduğunu dile getirdi. Özel sektör ile Üniversitelerin işbirliklerinin önemine değinen Kuralkan, bu işbirliklerin hayatı değiştirecek çalışmalara katma değer sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.