İçeriğe git

Ayşe Arman’la DAÜ’de Keyifli Bir Söyleşi

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından, başarılı ve tanınmış gazeteci Ayşe Arman Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 22. Bahar Festivali kapsamında söyleşiye katıldı. 19 Mayıs 2016 Perşembe günü, saat 16:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleşen söyleşide ünlü gazeteci Arman, DAÜ’lülerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşisine 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başlayan Arman, Atatürk’ün ilke ve inkilaplarından bahsederek, gençlerin Atatürk’ün yolunda ilerlemeleri gerektiğine ve ülkenin geleceği olduğuna vurgu yaptı. Ardından son yıllarda hızla artan kadın cinayetlerine değinen Arman, kadınların yaşadıkları zorluklardan, geçmişte ve bugün kadının toplumdaki yerinden, tecavüz olaylarından ve toplumun kadınlara bakış açısından sözetti.

DAÜ’lü öğrencilerle interaktif bir söyleşi gerçekleştiren Arman, öğrencilere de çeşitli sorular yöneltti. Kuzey Kıbrıs’ı çok beğendiğini, DAÜ’ye hayran kaldığını vurgulayan Arman, öğrencilere böyle bir ülkede ve böyle bir üniversitede eğitim aldıkları için çok şanslı olduklarını vurguladı. Arman ardından kariyeri süresince yapmış olduğu röportajlardan, meslek hayatındaki anılarından, aile yaşamından, hayata bakış açısından bahsetti. Hayata karşı cesur ve tutkulu olmanın önemine dikkat çeken Arman, cesaret ve tutkuyla yaşadığı olayları öğrencilerle paylaştı. Ayşe Arman söyleşi sonunda öğrencilerle birçok hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Söyleşiye izleyici olarak katılanların hayranlığını kazanan Ayşe Arman, söyleşisinin ardından DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette DAÜ hakkında geniş bilgiler alan Arman’a Prof. Dr. Osam tarafından teşekkür plaketi ve Kıbrıs’a özgü ipek kozası pano takdim edildi.