İçeriğe git

Ankara Üniversitesi Rektörü'nden DAÜ'ye Ziyaret

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelen Türkiye Cumhuriyeti Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve beraberindeki heyet, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı ziyaret etti. Ziyarette iki kurum arasındaki akademik, bilimsel ve kültürel işbirlikleri konuşuldu.

1996 yılından beridir özellikle hukuk alanında ve Salamis arkeolojik kazıları olmak üzere çeşitli konularda işbirliği yapan DAÜ ve Ankara Üniversitesi arasında geçtiğimiz yıllarda bir protokol imzalanmış ve iki kurum arasında akademik, bilimsel ve kültürel ilişkileri geliştirmek, güçlendirmek ve karşılıklı işbirliğini özendirmek amaçlanmıştı. Bu çerçevede DAÜ’yü ziyaret eden Ankara Üniversitesi heyeti, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’tan Üniversitedeki son gelişmeler hakkında detaylı bilgi aldı. Ziyarette konuşan Prof. Dr. Öztoprak, Ankara Üniversitesi ile yıllardır güzel bir işbirliği içinde olduklarından bahsederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin güzide bir eğitim kurumuyla işbirliği yapmanın mutluluk verici olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Öztoprak DAÜ’nün akreditasyonları, alt yapı olanakları, öğrenci ve öğretim elemanı profili, akademik programları konularında detaylı bilgiler aktardı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş ise KKTC’nin en köklü devlet üniversitesi konumunda bulunan DAÜ’nün gelişimini yakından takip ettiklerini söyleyerek, işbirliklerinin artarak devam edeceğine olan inancını belirtti. Ziyarette iki üniversite Rektörü karşılıklı hediye takdiminde de bulundular. Ziyaretin ardından Prof. Dr. Erkan İbiş ve beraberindeki heyet DAÜ’de incelemelerde bulunarak gelişmeleri yakından görme fırsatı yakaladılar.