İçeriğe git

Animasyon ve Oyun Tasarımı Programına Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Kabul Edilecektir

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde yeni açılan Animasyon ve Oyun Tasarımı Lisans Programı, 2016 – 2017 Akademik Yılı Güz Dönemi için özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul edecek. DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumnhuriyeti (KKTC) uyruklu öğrencilere yönelik düzenlenecek olan yetenek sınavlarına başvurular 17 Ağustos 2016 tarihinde başlayacak.

22 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek olan başvuruların DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’ne şahsen yapılması gerekmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgiye 630 29 24 numaralı telefondan ulaşılabilir.

Animasyon ve Oyun Tasarımı Lisans Programı dijital teknolojilerin günlük hayatımıza girmesiyle, popülerliğini iyice artıran animasyon ve oyun tasarımı ile ilgili, sektörde ihtiyaç duyulan teknik ve teorik bilgileri, en etkin şekilde öğrencilerine aktarmayı hedefliyor.

Bölümde son teknoloji ile donatılmış Mac ve PC tabanlı bilgisayar laboratuvarlarına ek olarak, özellikle Hollywood filmlerinde sıklıkla kullanılan ve gerçekçi insan animasyonları yaratmaya yardımcı olan bir adet de hareket yakalama (motion capture) stüdyosu bulunuyor. Bölümde, ayrıca, televizyon ve film sektörlerinde yine sıklıkla kullanılan tam donanımlı bir yeşil ekran stüdyosuna ek olarak tam donanımlı bir profesyonel fotoğraf görüntüleme stüdyosu öğrencilerin kullanımına sunuluyor. Bu zengin altyapı sayesinde, öğrencilerin animasyon ve oyun tasarımı üretimi ile ilgili tüm taleplerini karşılayabilecek profesyonel bir ortam hazırlanmış durumda.

Program müfredatında bulunan 2 ve 3 boyutlu modelleme ve animasyon, karakter ve mekan tasarımı, oyun konsept geliştirme ve oyun teknolojileri derslerine ek olarak, ses tasarımı, geleneksel çizim, illüstrasyon ve temel sanat konuları üzerine de dersler verilecek. Teorik ve uygulamaya dayalı bir eğitimin ön planda olacağı söz konusu programda öğrenciler, animasyon ve oyun tasarımı alanındaki önemli kavramlar hakkında bilgi sahibi olarak, seçtikleri alanda edindikleri bilgileri uygulamalarını sağlayacak becerilerle de donanmış olacak.

Animasyon ve Oyun Tasarımı Bölümü’nden mezun olacak öğrenciler, animasyon ve oyun tasarımı firmaları, reklam ajansları, prodüksiyon şirketleri ve televizyon kanallarında, animatör, karakter tasarımcısı, arayüz tasarımcısı, ve görsel efekt tasarımcısı olarak çalışabilecekler. Mezunlar, ayrıca, animasyon ve oyun tasarım alanında kendi prodüksiyon şirketlerini kurarak küresel pazarda yerlerini alabilecek.

Program hakkında detaylı bilgi için Animasyon ve Oyun Tasarımı Lisans Programı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.