İçeriğe git

Amerikalı Fütürist Mimar Mark Foster Gage, DAÜ Mimarlık Fakültesi’nin Konuğu Oldu

Dünyaca ünlü Amerikalı mimar Mark Foster Gage, konferans sunumu yapmak üzere Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi’nin davetlisi olarak KKTC’ye geldi.

Zamanın ötesinde bir tasarımcı olarak da bilinen Mimar Mark Foster Gage, 2 Mart 2016 tarihinde İstanbul’da sıhhi tesisat sektörünün lideri Geberit firması sponsorluğunda Yapı Endüstri Merkezi (YEM)’nde gerçekleştirdiği sunumunun ardından, geçtiğimiz günlerde 14:30 – 16:00 saatleri arasında, DAÜ Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda diğer sunumunu gerçekleştirdi.

Mimar, akademisyen ve yazar olarak bilinen Mark Foster Gage’in yaptığı sıra dışı, fütüristik ve devrimsel nitelikte sayılan tasarımları, kendisini alanında öncü isimler arasına koymaktadır. Mark Foster Gage’in yaptığı “Design Liquidity” (Tasarımın Akışkanlığı) başlıklı sunumu, mimarlık ve bağlantılı diğer tasarım disiplinlerine hitap etti.

Mark Foster Gage Architects firmasının kurucusu olan Amerikalı Mimar Mark Foster Gage, Yale Üniversitesi Mimarlık Okulu’nda 2001’den beri Dekan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir. Gage’in farklı ölçeklerde tasarlanmış birçok inovatif ve uygulanmış çalışmaları bulunmaktadır. Metropol Otel Tribeca, Bard Koleji, Manhatten’daki yirmi iki katlı residans kulesi gibi çalışmaları yanında Lady Gaga, Google, Diesel, H&M, Samsung ve Vice Media gibi müşteriler için mekânda sosyal medya kullanımı konusunda öncülük eden küçük ancak ileri teknoloji projeleri de yer almaktadır. Ayrıca, Mark Foster Gege’in teknoloji kullanarak yaptığı üç boyutlu inovatif tasarım çalışmaları Modern Sanatlar Müzesi, Şikago Sanat Enstitüsü Müzesi, Venedik Bienali, Pekin Bienali, Berlin Alman Mimarlık Merkezi’nde de yer almıştır. YEM etkinlik sitesinden edinilen bilgiye göre, Mark Foster Gage, Geberit firmasının sürdürülebilirlik kapsamında Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ile gerçekleştirdiği etkinliklerinin dördüncüsünde, mimar ve tasarımcılar ile buluştu. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri’ etkinliğinin konuğu olan Mark Foster Gage, Geberit’in bu yıl belirlediği 'Her Yerde’ mottosu paralelinde mimari ve tasarım uygulamalarının geleceğini ve bu tür uygulamaların üreteceği devrim niteliğindeki buluşlarını İstanbul’a mimarlık ve tasarım camiasına anlattı. Gage, benzer kapsamlı bir konferansı, DAÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile diğer üniversitelerden gelen ilgili öğrencilere ve tüm mimarlara yönelik olarak da gerçekleştirdi. 

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1097400093614017/

İlgili Yazılar