İçeriğe git

9. DAÜ Geleneksel SOS Festivali Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi’nin katkılarıyla 9. DAÜ SOS Etkinliği, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso koordinatörlüğünde DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Amacı KKTC, Türkiye, Çin, Türkmenistan, Kazakistan, Rusya, Nijerya, İran ve Azerbaycan gibi 15 ülkeden gelen farklı grupların, kültürler arası iletişiminin önemini vurgulamak olan etkinliğe Gazimağusa’da bulunan Velocity Emlak sponsorluk yaptı. Gün boyunca SOS çocuklarına çeşitli dans gösterileri gerçekleştirildi. Nijerya dans gösteriminde Rus dansçılar, Ankara havasında ise Nijerya’lılar oynayarak kültürel iletişimin önemi çocuklara vurgulanmış oldu.

Toplam 150 kişi katıldığı etkinlik 11:30-15:30 saatleri arasında gerçekleştirildi. Etkinlik boyunca çocuklar öğle yemeği yediler, havuza girdiler, ellerine resimler yapıldı. Ayrıca gün boyunca çeşitli oyunlar düzenlenerek onlara hediyeler dağıtıldı.  Bununla beraber etkinlik boyunca çiğ köfte ve bişi standı gibi kültürel standlar da festivalde yer aldı. Saat 15:30’da çocukların DAÜ Deniz Tesisleri’nden ayrılması ile etkinlik sona erdi.