İçeriğe git

5. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu DAÜ Ev Sahipliğinde Düzenleniyor

5. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu “Özel İlgi Turizmi” temasıyla  22 - 23 Nisan 2016 tarihlerinde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz Bölgesini oluşturan illerinin yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de içinde bulunduğu bölgede, turizm ile ilgili konuların kamu ve özel sektör paydaşlarının katılımıyla tartışılması, turizm potansiyelinin kullanımının önündeki sorunlara ışık tutulması ve hemen her konuda güç ve işbirliği yollarının araştırılmasına zemin hazırlamak amacıyla, 2011 yılından bu yana bölge üniversiteleri tarafından düzenlenen Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu’nun beşincisi, “Özel İlgi Turizmi” temasıyla DAÜ Turizm Fakültesi ev sahipliğinde KKTC’de gerçekleşecek.

Salamis Bay Conti Resort Hotel’de 22 Nisan 2016 Cuma günü, saat 09:30’daki açılış töreninin ardından, Washington State University’den Prof. Dr. Doğan GÜRSOY, Oxford Brookes University’den Prof. Dr. Levent ALTINAY, Yaşar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan İÇÖZ ve 1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKTAŞ’ın sunumları ile başlayacak olan sempozyum, özel ilgi turizmi ile ilgili 50’nin üzerindeki diğer bildiriler ile devam edecektir. Kuzey Kıbrıs’tan da birçok farklı kesimin ilgisini çekmiş olan sempozyum KKTC Turizm Bakanlığı, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acentaları Birliği, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği, Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği ve diğer birçok sivil toplum örgütü ile işbirliği içerisinde düzenlenecektir.