İçeriğe git

2. Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi (EİKİ) Öğrenci Yarışması

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
İç Mimarlık

Nurten Aksugür kimdir? 

01 Mayıs 1943’te İstanbulda doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Şubat 1968 yılında Yüksek Mühendis Mimar olarak mezun oldu.  Eğitimi sırasında, okul arkadaşı Erdal Aksugür ile Ekim 1967’ de hayatını birleştirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesini kuran İTÜ Mimarlık Fakültesinde’ki hocalarının daveti ile Mart 1969 da Trabzon’da KTÜ’de göreve başladı. Fiziksel Çevre Kontrolu alanında sürdürdüğü akademik çalışmaları sırasında KTÜ Mimarlık Laboratuvarı içinde yeralan Akustik Deneyler Ünitesini kurdu ve İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde başladığı deneysel doktora çalışmalarını tamamlayarak 1977 yılında Fiziksel Çevre Kontrolu alanında PhD derecesini ve Doktor ünvanını aldı. 1993 yılında Profesör Ünvanını kazandı. 1994 Eylül ayında katıldığı Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde önce Mimarlık Bölümü öğretim Üyesi olarak, 1997-2001 yılları arasında da İç Mimarlık Bölümünü kurarak Kurucu Bölüm Başkanı olarak görev yaptı, kendi isteği ile emekliye ayrıldığı Nisan 2009 tarihine dek öğretim üyesi olarak DAÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde hizmete devam etti. Nurten Aksugür 23 Temmuz 2012’de hayata veda etti. ‘Dünyadaki Cennetim’ dediği Aşağı Mazı Köyü’nde defnedildi. Geride, kendisinin ‘En büyük zenginliği’ olarak gördüğü öğrencileri kaldı. 

Yarışmanın Amacı

Nurten Aksugür EİKİ Öğrenci Yarışması, dünya çapında tüm İç Mimarlık öğrencileri için kurgulanmış bir yarışmadır. Amacı, İç Mimarlık alanında eğitim gören öğrencilerin dikkatlerini eleştirel, yaratıcı ve özgün düşünceye odaklamaları, tasarımın kavramsal boyutunun önemini anlamaları, çeşitli bireysel sunum yöntemleri yardımıyla iletişim kurmaları ve düşüncelerini paylaşmaları için motivasyon ve desteği sağlamaktır.  

Kim katılabilir?

İç Mimarlık bölümlerinde öğrenim gören tüm 5. yarıyıl ve üstü tüm öğrenciler.

İstenenler

2014-2015 Akademik Yılı, Güz ve Bahar Yarıyıllarında yapmış olduğunuz projenizle ilişkili “Kavram Sunumum” diyeceğiniz herhangi bir anlatım; örneğin bir yazı - bir poster - kısa film – fotograf/lar - eskiz defteri - veya herhangi başka bir yöntem ile oluşturacağınız kavram iletişim çalışmanız ile Nurten Aksugür EİKİ yarışmasına katılabilirsiniz!

Yarışmanın Dili

İngilizce ve Türkçe. 

Teslim tarihi ve yeri

Katılım ve teslim için son tarih 3 Temmuz 2015 Cuma günüdür. Sunum çalışmalarının Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’ne teslim edilmesi gerekmektedir. 

 Zaman akışı

Jüri değerlendirmeler için 10 Temmuz Cuma günü toplanacaktır. Kazananların isimleri 15 Temmuz 2015, Çarşamba günü Yarışma web sayfasında duyurulacaktır.

Jüri üyeleri

  • Prof. Dr. Erdal Aksugür
  • Prof. Wolfgang Grillitsch
  • Prof. Dr. Müge Bozdayı 
  • Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri
  • Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı
  • Doç. Dr. Nil Paşaoğulları Şahin 
  • Yrd. Doç. Dr. Guita Farivarsadri

Raportörler

  • Burcu Mürüvet Esentepe
  • Eliz Erdenizci

Yarışma Temsilcileri

Yarışmaya katılacak olan üniversiteler yarışma ile ilgili  kurumumuzla iletişim kurmasını sağlayan birer temsilci seçebilirler. (Temsilciler listesi  web aracılığı ile duyurulacaktır). 

Ödüller

  1. Birincilik Ödülü 3000 TL
  2. İkincilik Ödülü:   2000 TL
  3. Üçüncülük Ödülü: 1000 TL 

Sunum, Sergi ve Ödül töreni

Jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan tüm katılımlar hem elektronik ortamda hem de DAÜ Mimarlık Fakültesi Sergi Salonunda sergilenecektir. Sergi 12-16 Ekim 2015 tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır. Ödül töreni 16 Ekim Cuma günü Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesinde gerçekleşecektir. 

Ek bilgi için

İç Mimarlık Bölümü, Mimarlık Fakültesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs. 

t: +90 392 6301139

f: +90 392 6301127

e-mail: inar@emu.edu.tr

web: http://bcc.inar.emu.edu.tr