İçeriğe git

2 bin Mezun ile Birlikte Mezun Sayısı 50 bine Yaklaştı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ)  2016-2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Önlisans ve Lisans Mezuniyet Töreni 20 Haziran 2017 Salı gecesi gerçekleştirildi. DAÜ Stadyumu’nda gerçekleşen törende,  2 bine yakın ön lisans ve lisans mezunu diploma aldı. DAÜ’nün kuruluşundan bu yana verdiği mezun sayısı ise 50 bine yükseldi. Mezuniyet Töreni’ne, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile bazı milletvekilleri de izledi. Gecenin finalinde ise, Türkiye’nin tanınmış sanatçılarından Göksel konser verdi.

Mustafa Akıncı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, törende yaptığı konuşmada,  mezunların “Ne zaman konuşmalar bitecek, diplomaları almaya başlayacağız, kepleri havaya fırlatacağız ve konserle birlikte eğlence başlayacak” diye beklediklerini ifade ederek, bu düşüncelerinde haklı olduklarını kaydetti ve kısa konuştu. Mezunları kutlayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, mezunlara üniversitede olduğu gibi yeni hayatlarında da başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, mezunların  yetişmesinde alın teri döken  DAÜ yönetimi ve akademisyenleri tebrik ederek,  maddi manevi desteklerini esirgemeyen aileleri de kutladı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, mezunlara, “Üniversitenizi unutmayınız, bu güzel ülkeyi de bu güzel ülkenin insanlarını da unutmayınız. Burada her zaman sizleri  seven ve  geldiğiniz zaman aynı sıcaklığı gösterecek olan bir Kıbrıs Türk halkı var. Onların adına sizlere sevgilerimi sunuyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

Sibel Siber

Sibel Siber

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber de, Kıbrıs Türk halkının  başarı öykülerine ihtiyacı olduğunu belirterek,  başarı öykülerinin toplumun özgüven ve aidiyet bağlarını güçlendirdiğini ifade etti. Dr. Siber, başarı öykülerinin izolasyon ve ambargolar altında çok daha önem kazandığını belirterek,  DAÜ’nün de kurumsal başarı öykülerinden biri olduğunu ifade etti. Siber, üniversitelerin dünyaya açılan  pencereler ve  çok güçlü bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi. Devlet  yönetiminin üniversiteler için yapacağı en iyi şeyin üniversitelerin önünün açmak olacağını vurgulayan Siber,  üniversitelerin özerk olması gerektiğini, bu konuda arzu edilen  bir yapıda olunmadığını ifade etti.

İlker Edip

İlker Edip

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İlker Edip de, DAÜ’nün 39 yıllık bir başarı öyküsü olduğunu,  114 ülkeden öğrencileri ve mezunları ile  gurur duyduklarını söyledi. DAÜ mezunlarının KKTC’nin ve DAÜ’nün fahri temsilcileri olduklarını söyleyen Edip,  DAÜ’nün gelişmesine katkı koyan Türkiye ve KKTC hükümetlerine,  akademisyenlere ve öğrencilerin ailelerine teşekkür etti.

Necdet Osam

Necdet Osam

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da,  konuşmasına İngiltere ve Portekiz’deki yangınlarda hayatlarını kaybedenler için taziyelerini sunarak ve İslam aleminin Ramazan ayını kutlayarak başladı. Prof. Dr. Osam, DAÜ öğrencilerinin kaliteli eğitimi onaylanmış dünyanın  en saygın üniversitelerinden  birinden mezun olduklarını söyledi. Prof. Dr. Osam; öğrencilerin evrensel değerleri benimsemiş, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, hukukun üstünlüğünü benimsemiş olarak mezun olduklarını ifade etti. DAÜ’nün  araştırma geliştirmeye büyük önem verdiğini kaydeden Prof. Dr. Osam, 2017 yılında 217 akademisyenin uluslararası dergilerde  makalesinin yer aldığını, 393 akademisyene  de atıfta bulunulduğunu aktardı. Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kaliteli eğitimden ödün vermeyeceğini belirtti.

Mirza Özahi

Aysel Amir

Törende mezunlar adına ise Türkçe ve İngilizce olarak  Mirza Özahi ile Aysel Amir isimli mezunlar da birer konuşma yaptı. Ardından 2016-2017 Bahar Dönemi mezunların adına sembolik ağaç dikme töreni gerçekleştirildi.