İçeriğe git

100 Ses Koro Okulu Kış Kampı Konserle Sona Erdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliği ve organizasyonu ile gerçekleştirilen 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen “1. Korolar Şenliği Konseri” ile sona erdi.

100 Ses Koro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Koro Şefi Mete Gökçe konser öncesinde gerçekleştirdiği açılış konuşmasında yeniden DAÜ’de olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek kampın oldukça verimli geçtiğini aktardı. Açılışta Üniversite adına konuşma gerçekleştiren DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan DAÜ olarak söz konusu koro kampına 26 farklı şehirden katılan öğrenci ve eğitimcileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı’nın DAÜ’de gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu aktardı.

Gecede katılımcı koroların birbiri ardına seslendirdikleri koro eserleri sonrasında Kıbrıslı Türk Besteci Oskay Hoca'nın Koro Müziği için düzenlediği Kebapçıların Şişi ve Münüsem adlı eserleri tüm korolar tarafından hep birlikte seslendirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) DAÜ-SEM Ada Işığı Çocuk Korosu, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) Otello Çoksesli Korosu ile Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro'nun da katıldığı konserde birbirinden güzel çoksesli koro eserleri seslendirildi.

Kış ve yaz aylarında bir haftalık yoğun kamp dönemi içinde çalışmalarını sürdüren 100 Ses Koro Okulu Koroları, performans eğitimleri, şeflik eğitimi sınıfları, koro eğitimi alanlarındaki birçok başlıkta dersler ile farklı alanlarda destekleyici eğitimler gerçekleştirmekte ve sonuçlarını birçok konser, seminer, atölye uygulamaları ile aktif bir program modeli sunmaktadır.