İçeriğe git

3. Uluslararası Korolar Festivali

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı

Detaylı bilgi için https://choirsfestival.emu.edu.tr/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

3. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Korolar Festivali 9 – 14 Temmuz 2018 tarihleri arasında, Gazimağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) organizasyonu ile gerçekleştirilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye Cumhuriyeti’nden 28 Koro, 1000 korist ve misafirlerin katılacağı 3. KKTC Uluslararası Korolar Festivali’nin açılış töreni 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 17.00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılacak.

Bir hafta boyunca DAÜ kampüs ve tesislerinde konaklayacak olan misafir korolar, kaldıkları süre içerisinde ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini de gezme fırsatı bulacaklar. Katılımcı korolar festivalde, KKTC’li Besteci Oskay Hoca’nın korolar için düzenlediği ‘’Bahçada Guzu’’ isimli Kıbrıs türküsünü çoksesli olarak toplu halde seslendirecekler. Konserler 9-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda  saat 20.00’da başlayacak.

Şölen Havasında Gececek

Çok sayıda eğitimci ve sanatçının atölye ve konserlerle katkı koyacağı korolar festivali tam bir şölen havasında geçecek.  Konserler;  Kamran Aziz, Cemaliye İrfan Kıyıcı, Muzaffer Arkan, Saip Egüz ve Gülsen Çobanoğlu Hoca anısına gerçekleştirilecek. Açılışta ayrıca iki toplumlu “Papageorgio String Quartet” konser verecek.

Festivalde’’ Doğu Akdeniz Üniversitesi Koro Müziği Hizmet Ödülü’’ DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı ve besteci  Prof. Memduh Özdemir  ile Türkiye’den besteci Yrd. Doç. Dr. Nedim Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Aykut Önder Sarıçiftçi’ye verilecek.

Festival Direktörü Koro Şefi Erkan Dağlı; festivalin bu yıl da büyük bir coşku ile gerçekleştirileceğini, festivalde her akşam koro konserleri yanında, çeşitli konserlerin de verileceğini, atölye ve eğitimlerin yer alacağını belirtti.