İçeriğe git

2014 - 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
DAÜ Stadyumu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni için hazırlıklarını tamamladı. 15 Temmuz 2015 Çarşamba günü, saat 19:00’da, DAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni ile DAÜ 2000’i aşkın mezun daha verecek. Mezuniyet Töreni’nin DAÜ’nün adına yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için birçok birim çalışmalarını sürdürüyor.  

DAÜ’de Kutlama Etkinlikleri

DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, DAÜ’ye kayıt yaptıran öğrencileri karşılamak kadar hayatlarının en güzel yıllarını DAÜ’de geçiren öğrencileri uğurlamanın da bir o kadar önemli olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, mezuniyet kutlama etkinlikleri çerçevesinde  13 Temmuz 2015 Pazartesi günü, saat 19:30’da, DAÜ mezunlarının ve başarılarında payı olan velilerinin de katılacağı Mezuniyet Resepsiyonu düzenleneceğini bildirdi. Rektörlük binası havuz başında düzenlenecek olan Mezuniyet Resepsiyonu’nda mezunlar ve aileler davetli bulunan tüm Öğretim Elemanları, Yönetsel Müdürler ve Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve Üyeleri ile buluşacak.  

Mezuniyetin kusursuz bir şekilde yürütülebilmesi için 14 Temmuz 2015 Salı günü, saat 18:00’de, DAÜ Stadyumu’nda genel bir prova gerçekleştirileceği bilgisini veren Prof. Dr. Pulhan, provanın ardından gelenekselleşen Fener Alayı Mezuniyet Yürüyüşü’nün saat 20:30’da  yapılacağını aktardı.  Mağusa Gelişim Akademisi önünden başlayıp DAÜ Rektörlüğü’nde son bulacak olan Mezuniyet Yürüyüşü sonunda mezun adaylarını DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve Rektör Yardımcıları karşılayacak. Prof. Dr. Pulhan, gerçekleştirilecek olan Fener Alayı yürüyüşü ile mezun öğrencilerin Gazimağusa’ya ve Kuzey Kıbrıs’a sembolik vedasının gerçekleşeceğini vurguladı.  

Mezun Sayısı Yükseliyor

Her geçen yıl mezun sayısını artıran DAÜ, 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde vereceği 2000’i aşkın mezun ile mezun sayısını 44 bine yükseltecek. 43 farklı uyruktan vereceği mezunlar ile dünyanın farklı bölgelerinde DAÜ’yü temsil edecek olan mezunlar, 15 Temmuz 2015 Çarşamba günü yeni hayatlarına başlayacak. Prof. Dr. Pulhan, her bir mezunun DAÜ’nün birer fahri temsilcisi olduğunu belirterek DAÜ’yü dünyaya mezunlarının tanıtmaya devam edeceğinin altını çizdi.